Πανθριασιακή στάση εργασίας προγραμματίζεται σήμερα από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι μετά την άκαρπη συνάντηση που έγινε χθες στο υπουργείο Εργασίας για τη Χαλυβουργική.

Η στάση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και αφορά όλους τους χώρους εργασίας του Θριασίου Πεδίου στην Αττική. Η στάση θα ολοκληρωθεί με συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της Χαλυβουργικής.

Την Τετάρτη, το σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση θα προχωρήσει σε στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, με παράλληλο αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Χαλυβουργικής.

Η Διοίκηση της Χαλυβουργικής, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι θέτει σε διαθεσιμότητα τους 200 από τους 263 εργαζόμενους στην επιχείρηση για 6 εβδομάδες, από τις 17/2/2014 έως τις 31/3/2014. Στους εργαζόμενους που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα καταβάλλεται το 50% του μισθού τους ενώ θα ενισχύονται και από το Ταμείο ανεργίας.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων κατά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας υπό την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Άννα Στρατινάκη με τη συμμετοχή της διοίκησης της εταιρείας και των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι ζήτησαν την αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας για μία εβδομάδα, ώστε να συζητηθεί προηγουμένως το θέμα στη διυπουργική επιτροπή για τη βιομηχανία, που αναμένεται να συνέλθει τις επόμενες ημέρες για να εξετάσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Με την πρόταση των εργαζομένων συντάχθηκε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και η κ. Στρατινάκη, απορρίφθηκε όμως από τους εκπροσώπους της εταιρείας. Η τριμερής είχε ζητηθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου.