Για το λάθος στις απαντήσεις που δόθηκαν από την επιτροπή στις πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων με το παλαιό σύστημα στο μάθημα της Φυσική, μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου της Πάτρας που το εντόπισε.

Το λάθος όπως είπε διευκρίνισε ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου το εντόπισαν οι καθηγητές του φροντιστηρίου με αποτέλεσμα η επιτροπή με καθυστέρηση να παραδεχθεί πως το έκανε και στη συνέχεια να στείλει την ορθή απάντηση στα βαθμολογικά κέντρα.

Ο διευθυντής του φροντιστηρίου «Πρίσμα» που αποκάλυψε το λάθος, Κώστας Ταβαντζής μίλησε στο Mega το πρωί της Τετάρτης (24/6) και για τις κινήσεις των εκπαιδευτικών μετά τον εντοπισμό του λάθους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι φυσικοί του φροντιστηρίου είδαν το λάθος τη στιγμή που άρχισαν να λύνουν τα θέματα. Στη συνέχεια, έβγαλαν ανακοίνωση για τη λανθασμένη απάντηση και την έστειλαν στα τοπικά μέσα.

Με παρέμβασή τους, η ομοσπονδία φροντιστών (ΟΕΦΕ) εξέτασε το θέμα και αποδέχτηκε τη λύση που πρότεινε το φροντιστήριο, θεωρώντας λάθος τη λύση της ΚΕΓΕ. Τη σωστή απάντηση την ανήρτησε επίσημα στην ιστοσελίδα της.

Τώρα έχει δοθεί νέα οδηγία για τη βαθμολόγηση και αναβαθμολόγηση των γραπτών, καθώς είναι πολλά αυτά που έχουν ήδη διορθωθεί.