Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Με κεντρικό σύνθημα «οι εκπαιδευτικοί έχουν φωνή, αυτό το νομοσχέδιο να μην ψηφιστεί» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, μπροστά από την Βουλή, ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και την απόσυρση της τροπολογίας για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων με κάμερες στα σχολεία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, εκπαιδευτικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, σωματεία καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι.

«Απ’ ότι φαίνεται η κυβέρνηση προχωράει στην ψήφιση του νομοσχεδίου. Εμείς θα δώσουμε μάχη όπως έχουμε κάνει κι άλλες φορές, αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί στην πράξη διότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο και μέτρα που χειροτερεύουν την εκπαιδευτική διαδικασία, υποβαθμίζουν τους όρους με τους οποίους γίνεται το μάθημα και μορφώνονται τα παιδιά του ελληνικού λαού», επισήμανε μεταξύ άλλων το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης.

Προσέθεσε ότι «όλες αυτές τις μέρες με τις μαζικότατες κινητοποιήσεις μας φέραμε στο προσκήνιο τις μεγάλες ανάγκες του δημόσιου σχολείου, για μόνιμο προσωπικό, για κτιριακές υποδομές για χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Τις ανάγκες για να μορφώνονται τα παιδιά του λαού μας όπως τους αξίζει το 2020».

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε αυτό το μεγάλο αγώνα, βρέθηκαν από κοινού με τους γονείς και τους μαθητές, καθώς όλα αυτά τα ζητήματα δεν είναι ζητήματα που αφορούν στενά τους εκπαιδευτικούς και τον εκπαιδευτικό κλάδο.

Η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου έχει αποκατασταθεί. Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος