Κούπες από ανακυκλώσιμα υλικά, στιλό φτιαγμένα από πλαστικά μπουκαλάκια νερού, ενημερωτικό υλικό για τη βιοποικιλότητα και …αντισηπτικό για τους διερχόμενους πολίτες πρόσφερε, σήμερα, η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020. Σε δύο σταντ, στην Αγίας Σοφίας και στην Καμάρα, και με το σύνθημα «Η λύση είναι στη φύση», διανεμήθηκαν στους Θεσσαλονικείς φυλλάδια για τη σημασία της βιοποικιλότητας και την προστασία των υδάτινων αποθεμάτων ως «όπλο» ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Άνθιμος Αμανατίδης επισήμανε ότι, ειδικά στην περίπτωση του κορονοϊού, ο Θερμαϊκός και τα δίκτυα αποχέτευσης έχουν ανάγκη τη φροντίδα όλων απέναντι σε έναν νέο τύπο απορρίμματος, τα είδη προσωπικής υγιεινής. «Μάσκες, γάντια, αντισηπτικά μαντηλάκια πρέπει να τα πετάμε σε κάδους απορριμμάτων, για να μη δημιουργήσουμε μια νέα “απειλή” για το περιβάλλον. Ειδοποιήσαμε εγκαίρως τους Θεσσαλονικείς για τον κίνδυνο αυτόν, μας άκουσαν και τους ευχαριστούμε!», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Άγις Παπαδόπουλος, δήλωσε πως «η πανδημία έδωσε την ευκαιρία στην παγκόσμια κοινότητα να επανατοποθετηθεί σε ό,τι αφορά στην αξία του οικονομικού κέρδους έναντι της ανθρώπινης ζωής και της προστασίας του περιβάλλοντος. Η μεγάλη πρόκληση είναι να μετατρέψουμε την υπέρμετρη ανάπτυξη σε βιώσιμη, αειφόρο ανάπτυξη προς όφελος όλων μας. Σε ό,τι αφορά στη δική μας δραστηριότητα, στοίχημά μας είναι να προστατεύσουμε το θαλάσσιο περιβάλλον μας, τον Θερμαϊκό μας, προτάσσοντας την εταιρική αλλά και την ατομική μας ευθύνη. Προσέχουμε το περιβάλλον, τους ανθρώπους μας, τα δίκτυά μας. “Η λύση είναι στη φύση”, όπως είναι και το διεθνές σλόγκαν της ημέρας».

Πηγή φωτογραφίας: thestival.gr