Περισσότερα από 1.300 δείγματα ελήφθησαν χθες κατά την προληπτική δειγματοληψία για κορονοϊό που κάνει ο ΕΔΟΥ στην Ξάνθη, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ,

«Επιχειρούν δέκα κλιμάκια των ΚΟΜΥ προκειμένου να καταγράψουν τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς στην Περιφερειακή Ενότητα στο πρόσφατο παρελθόν, έχει σημειωθεί έντονο επιδημιολογικό φορτίο», αναφέρει ο Οργανισμός.

Σήμερα Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και με τη συμμετοχή κλιμακίων της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας στα εξής σημεία: Στις Κοινότητες Σατρών και Κιμμερίων, καθώς και στα Αγροτικά Ιατρεία Σμίνθης, Κενταύρου, Σέλερου και Εύλαλου.

Σήμερα εκτιμάται πως η προσέλευση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Καβάλα στο Κιλκίς, καθώς θετική στον κορονοϊό, εντοπίστηκε έγκυος. Η δομή, που φιλοξενεί 1550 περίπου άτομα τέθηκε σε καραντίνα. Άμεσα έκλεισαν έξι σχολεία που πηγαίνουν παιδιά προσφύγων και μεταναστών, ενώ ήδη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους.