Επετειακό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ με αφορμή  τον εορτασμό των 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εν όψει του γεγονότος ότι  η χώρα μας αναλαμβάνει την επόμενη προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο του 2020, παρουσιάστηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το γραμματόσημο, το οποίο  φιλοτέχνησε ο γνωστός ζωγράφος Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Κατζουράκης, απεικονίζει τον Παρθενώνα, βάση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, και ένα σμήνος γερανών (ο γερανός κατά την αρχαιότητα ήταν το πτηνό σύμβολο της Δικαιοσύνης), που ίπταται ανοδικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, η  επέτειος των 70 ετών προσλαμβάνει μία ιδιαίτερα σημαντική, πολιτική και συμβολική σημασία ιδιαίτερα σήμερα που η Ελλάδα ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης αναδεικνύεται ως ένα ισχυρό, σύγχρονο, ευρωπαϊκό, δημοκρατικό και φιλελεύθερο κράτος.

Η παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου έγινε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, παρουσία του γενικού εμπορικού Διευθυντή  των ΕΛΤΑ Γιώργου Κατρή, του γενικού διευθυντή  Ανθρώπινου Δυναμικού των ΕΛΤΑ Ησαΐας Τσιτόγλου και της υπηρεσιακής γενικής γραμματέως Βασιλικής Γιαβή.

Ο κ. Τσιάρας, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπου των  ΕΛΤΑ για προσφορά τους, επισήμανε ότι η έκδοση του επίμαχου επετειακού γραμματοσήμου αποτυπώνει την Ελληνική προεδρία της επερχόμενης  Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι είχαν προγραμματίσει εκδηλώσεις οι οποίες  όμως λόγω της πανδημία ακυρώθηκαν και προσέθεσε πως  «μία από τις πρωτοβουλίες που λάβαμε ήταν να φτιάξουμε αυτό το συλλεκτικό γραμματόσημο με σκοπό αφενός να αναδείξουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία της χώρας μας και αφετέρου να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα στο μελλοντικό χρόνο για τη δική μας προεδρία».

«Το επετειακό γραμματόσημο, απεικονίζει τον Παρθενώνας που είναι το σύμβολο του Ελληνικού πολιτισμού, οι γερανοί που συμβολίζουν τη Δικαιοσύνη και η ανοδική τους πορεία ή η κατεύθυνσή τους προς τη Δύση, κάτι που συμβολίζει την προσπάθεια για ένα κράτος δικαίου» υπογράμμισε ο υπουργός και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον συμβολισμό του πτηνού γερανός χώρος της Δικαιοσύνης κατά την αρχαιότητα.

Από την πλευρά του , ο  κ. Κατρής ανέφερε ότι το επετειακό γραμματόσημο είναι αρωγός του πολιτισμού και είναι  ουσιαστικά συνδεδεμένο με την Ελληνική σημαία, όπου με καθαρά συλλεκτικό σκοπό θα μπορέσουμε να αποτυπώσουμε σε βάθος του χρόνου την ανάληψη της Ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Μαζί με το γραμματόσημο, ανέφερε ο κ. Κατρής, υπάρχει  πλέον της επετειακής γραμματοσειράς, τα ΕΛΤΑ δημιούργησαν και ένα συλλεκτικό λεύκωμα το οποίο περιλαμβάνει και ειδικούς ανάλογους φακέλους, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και τόνισε ότι τα ΕΛΤΑ, είναι θα είναι αρωγός στον Πολιτισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των ΕΛΤΑ δώρισαν τιμητικά στον κ. Τσιάρα την νέα επετειακή γραμματοσειρά, με τον αριθμό «1».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.