Η μικροσκοπική ελληνική συσκευή που τράβηξε το ενδιαφέρον της αγοράς του Ντουμπάι

Πώς δημιουργήθηκε και σε τι θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις που θα την αγοράσουν


ΕΛΛΑΔΑ
13:30
25/05/2020
Η μικροσκοπική ελληνική συσκευή που τράβηξε το ενδιαφέρον της αγοράς του Ντουμπάι
8
loading

Η αγορά του Ντουμπάι έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για μια πρωτοποριακή ελληνική συσκευή, σε μέγεθος σπιρτόκουτου, που τοποθετείται πάνω σε μηχανήματα που χρησιμοποιεί ή ενοικιάζει μια κατασκευαστική εταιρεία.

Η συσκευή, χάρη στους αισθητήρες και το σύστημα GPS που διαθέτει, στέλνει ανά μία ώρα δεδομένα που πληροφορούν την εταιρεία πού βρίσκεται κάθε στιγμή το μηχάνημα, αν χρησιμοποιείται ή όχι, αν χρησιμοποιείται με τον σωστό τρόπο και πότε χρειάζεται συντήρηση.

Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία διασφαλίζει τη διαχείριση των αρκετά ακριβών μηχανημάτων της, θωρακίζεται απέναντι σε κλοπές και κερδίζει πολύτιμο χρόνο στη διαχείριση των εργοταξίων.

Η συσκευή, την οποία κατασκεύασε η ελληνική startup Embneusys, δημιουργήθηκε με την τεχνολογία NB IoT, που βασίζεται στη μετάβαση από το 4G στο 5G.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Γεώργιο Φόρογλου μπορεί να απελευθερώσει τον τομέα του Ίντερνετ των Πραγμάτων (Internet of Things) που χρειάζεται χαμηλές καταναλώσεις ενέργειας, μπαταρίες που να διαρκούν για πολύ καιρό και χαμηλές οικονομικές χρεώσεις για την φτηνή μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων.

Για το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήδη από την αγορά του Ντουμπάι και ευρύτερα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου ο κατασκευαστικός τομέας ανθεί, ο κ. Φόρογλου επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Embneusys έχει ήδη κλείσει συμφωνία με μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών, η οποία θα υποστηρίξει τη δραστηριότητά της στην περιοχή.

Υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι ένας από τους λόγους που η ελληνική start- up στράφηκε στην κατασκευή του συγκεκριμένου είδους hardware είναι ότι διαπίστωσε πως υπήρχε ένα χάος στον τομέα της οργάνωσης των εργοταξίων.

Εταιρεία αναζητούσε επί σειρά ημερών μια φρέζα

«Αρχικά υλοποιήσαμε ένα πιλοτικό έργο με εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, η οποία αναζητούσε επί σειρά ημερών μια φρέζα, ένα αρκετά ακριβό μηχάνημα, και κανείς δεν γνώριζε σε ποιο εργοτάξιο βρισκόταν» αναφέρει.

Με αφορμή, άλλωστε, την έξαρση των κλοπών, σημειώνει ότι με τη χρήση των εν λόγω συσκευών που κολλούν επάνω στα μηχανήματα με εποξική ρητίνη, διασφαλίζονται οι ιδιοκτήτες της για ενδεχόμενο κλοπής καθώς ο επίδοξος κλέφτης θα έπρεπε να καταστρέψει το μηχάνημα για να ξεκολλήσει τη συσκευή και το ίχνος που μεταδίδει αυτή μέσω GPS μπορεί εύκολα να προδώσει την παρουσία του.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το πεδίο εφαρμογών της χρήσης της συσκευής αυτό περιλαμβάνει εταιρείες ενοικιάσεων και κατασκευαστικές εταιρείες, ενώ αφορά σε κάθε είδους μηχανήματα, από πολύ μεγάλα σε μέγεθος συστήματα μέχρι και γεννήτριες, ανυψωτικά, αγροτικά εξαρτήματα κ.ά.

Ψηφιακή πλατφόρμα για τη δικτύωση επιχειρήσεων

Η ελληνική start-up Embneusys παρουσιάζει τη δραστηριότητά της στην ψηφιακή πλατφόρμα https://www.ris3rcm.eu/startups/που δημιούργησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων, των επενδυτών και της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Μέσω αυτής, μπορεί μια εταιρεία να βρει επενδυτή, ερευνητή ή χρηματοδότηση, μπορεί κάποιος να δηλωθεί ως επενδυτής, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διαρκούς ενημέρωσης για τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της καινοτομίας.

Ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας, Κώστας Μιχαηλίδης, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας εντάσσεται στις δραστηριότητες του Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (One Stop Liaison Office), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας βάσης δεδομένων με τις startups και γενικότερα τις καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κεντρική Μακεδονία.

Οι startups μπορούν γρήγορα να φέρουν ανάπτυξη

Την πεποίθηση ότι οι startups επιχειρήσεις μπορούν γρήγορα να φέρουν ανάπτυξη και να κρατήσουν στη χώρα ανθρώπους με υψηλό επίπεδο σπουδών εκφράζει, από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του Μηχανισμού Καινοτομίας της Περιφέρειας, Σταύρος Μαντζανάκης.

«Το Παρίσι έχει καταβάλλει έντονες προσπάθειες για να προσελκύσει τέτοιες εταιρείες από κάθε σημείο του κόσμου και να φτιάξουν την έδρα τους εκεί. Είναι λογικό λοιπόν ότι η ευρωστία μιας Περιφέρειας κρίνεται από το πλήθος και την ποιότητα των startups που φιλοξενεί», υπογραμμίζει με έμφαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η δημιουργία της βάσης δεδομένων με τις start-ups και γενικότερα τις καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κεντρική Μακεδονία, είναι απόλυτη προτεραιότητα του Μηχανισμού Καινοτομίας, ο οποίος τις εντοπίζει ανιχνεύοντας καθημερινά όλες τις τεχνολογικές και ειδησεογραφικές εξελίξεις, συνεργαζόμενος με αντίστοιχους φορείς που βρίσκονται κοντά στις εταιρείες αυτές και λαμβάνοντας στοιχεία από φορείς που υλοποιούν σχετικά προγράμματα που προσφέρουν χρηματοδοτήσεις.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar ξεκάλτσωτος με (F)/ola γειτονισσα

  oxi
  ο κλεφτης
  παρεκτος κειναι κατηγοριας κουλη...αλεκου ...κυρ σωτηρη κλπ κλπ
  θα την πυρακτωσει για 3 λεπτα
  μενα καμινετο προπανιου των 20 ευρωπουλων...
  και αποχαιρετα την την φρεζα που χανεις....

  1. avatar Ζουζουνέλ

   Όλα καλά ζουζουνελη μου;

   1. avatar ζουζουνέλης

    ξεπατωμος καρδουλα μου, εχω νεα πολλα να σου πω
    και το εβερεστ ακομη περιμενει...
    ευτυχως
    βροχη χαλαζι ελπιζω και χιονια
    1001 φιλακια

    1. avatar Πηνελóπη

     Στο ξαναριχνω Οδυσσέα μου γιατί όλως περιέργως εξαφανίστηκε το προηγούμενο σχόλιο. Έχω αρχίσει να πιστεύω πως μάλλον ζηλεύουν οι μπησταραίοι τον έρωτα μας και μας κάνουν άγριο σαμποτάζ. Βρε αφήστε μας να σαλιαρισουμε με την ησυχία μας. Δέστε επιτέλους την καλόγρια και πάρτε της τον κόφτη σχολίων μας έχει αλλάξει τον αδοξοστο, ώρα να αναλάβει δράση η προοδευτική βάρδια. Σου έλεγα λοιπόν Οδυσσέα μου, τα εξής:\"Ακόμα και αν δεν έχεις χρόνο αγαπούλα μου, πάτα μια, αντιπροσωπευτική, της διαθέσής σου φατσούλα στο \"σαν σήμερα\" να ξέρω περίπου πως είσαι, να μη ανησυχώ. Πόσο θα σου πάρει; Λίγο ακόμα και θα ζητούσα να ενεργοποιηθεί για την αφεντια σου missing alert. Στο τσακ ήμουν να πάω στο χαμόγελο του βατράχου, να τους πω : \"άτακτο βατραχάκι σαλταρε νύχτα προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε η τύχη του αγνοείται\". Μη το ξανακάνεις αυτό σε παρακαλώ καρδούλα μου. Τα χειρότερα \"μήπως\" περνούσαν διαρκώς από το μυαλό μου. Κάνε μου τη χάρη αυτή ζουζουνελη μου. Μη με στείλεις πριν την ώρα μου. Αφού είσαι καλα σε φιλώ γλυκά και περιμένω να μου πεις, τί συνέβη αυτές τις μέρες και έριξες μαύρη πέτρα ή εδώ ή στα ερωτοχτυπημένα σκιουράκια. Να προσέχεις ζουζούνι μου https://youtu.be/NiQabiVSKkk♥️💋ⁿ\"
     Υγ: Τσιγκούνη. Με το σταγονόμετρο όλα. Γιατί βρε τσιφουτη 1001 και όχι 1002;

     1. avatar kou Li, the apostat.

      το 1001 διαβαζεται καρκινικα, δεν επιδεχεται σκοντο ή προσαυξηση
      αυτη η καλτσα η χακερου τα κανει ολα
      ειχα συνθεσει στη σιγανοπαπαδια που παει στον...αντιο
      περιμενα να παει η καλτσα για υπνο και τοτε μονο περασε αφου το ξαναγραψα
      κοιτα τι αμοκ εχει παθει η λολα
      το λη δικο της ειναι...
      αυτοχαιδευεται
      υγ :ειχα σωματικο φορτο
      ποναει ολο το κορμακι μου
      ευτυχως που εχω εναν κρουστικο φορητο μασαζοχτύπα και καπως ανακουφιστηκα

     2. avatar Ζουζουνέλ

      Καλά αν είναι έτσι συμβιβάζομαι ,να μου λες επί πόσο όμως για να μη σε λέω τσιγκούνη. ΥΓ: Αστή λολα να χαϊδεύεται, απ\' το ολοτελα καλή κι η παναγιωταινα. Κάτι είναι και αυτό, που ξέρεις, μπορεί να βρεθεί κανένας γενναίος και τολμηρός του γούστου της και να της περάσει το αμόκ. Εσύ πες μου γιατί πονουσε το κορμάκι σου τι έκανες; Το είδα και το αντίο, πολύ ωραίο. Ώρα για τσίου σε φιλώ και σε ευχαριστώ πολύ, πολύ. 💞

    2. avatar Ζουζουνέλ

     Ακόμα και αν δεν έχεις χρόνο αγαπούλα μου, πάτα μια, αντιπροσωπευτική, της διαθέσής σου φατσούλα στο \"σαν σήμερα\" να ξέρω περίπου πως είσαι, να μη ανησυχώ. Πόσο θα σου πάρει; Λίγο ακόμα και θα ζητούσα να ενεργοποιηθεί για την αφεντια σου missing alert. Στο τσακ ήμουν να πάω στο χαμόγελο του βατράχου, να τους πω : \"άτακτο βατραχάκι σαλταρε νύχτα προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε η τύχη του αγνοείται\". Μη το ξανακάνεις αυτό σε παρακαλώ καρδούλα μου. Τα χειρότερα\"μήπως\" περνούσαν διαρκώς από το μυαλό μου. Κάνε μου τη χάρη αυτή ζουζουνελη μου. Μη με στείλεις πριν την ώρα μου. Αφού είσαι καλα σε φιλώ γλυκά και περιμένω να μου πεις, τί συνέβη αυτές τις μέρες και έριξες μαύρη πέτρα ή εδώ ή στα ερωτοχτυπημένα σκιουράκια. Να προσέχεις ζουζούνι μου https://youtu.be/NiQabiVSKkk
     ♥️💋ⁿ

 2. avatar SER 30

  Σίγουρα. Κάτι. Κάνει. Το. Μηχανάκι. ?ως ηλεκτρονική μοντερνια Η. Σε. Εταιρείες. Ασυντόνιστες Ασύνδετες. Ανοργανωτες. Μικρές. Μεγάλες. Η. Σε. Τεράστιες. Με. Τεράστια Εργοτάξια. Μεταφερόμενα. Από. Χώρα. Σε. Χώρα. Βάζοντας. Και. Την. \'\' Υπαλληλική. Εταιρική. Υπεροψία Αδιαφορία.Ανεπαρκεια \'\'. Αλλά. Και. Την. Σιγουριά. Πώς. Όλα. Να. Τα. Λύσει. Η. Τεχνολογία. Έλα. Μωρέ. Που. Θα. Σκεφτω εγώ να. Ψάξω. Να. Φακελλωσω. Να. Τσεκαρω. Να κρατάω αρχείο να
  κουράζομαι Αφού έχω. Το. Gps μου και. Το. Σοφτγουερ
  μου Θα φλασαρει μόνο του πιάσε Ένα. Φρεντο. Για. Αυτό. Χάνεται. Η. Φρεζα Λες. Και. Είναι. Συραπτικο. Οι. Εταιρικές Καφετιέρες. Γιατί. Δεν. Χάνονται. Ποτε. ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει