Η εγκατάσταση του προέδρου Επαμεινώνδα Σπηλιωτόπουλου και του αντιπροέδρου Δημητρίου Νανόπουλου θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια δημόσιας συνεδρίας της Ακαδημίας Αθηνών, την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 7 μμ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Σπύρος Ευαγγελάτος θα παρουσιάσει έκθεσή του για το έργο των Κέντρων και Γραφείων Έρευνας της Ακαδημίας κατά το έτος 2013. Θα ακολουθήσει ομιλία του προέδρου Επαμεινώνδα Σπηλιωτόπουλου με θέμα «Η κατάστασις του Διοικητικού Δικαίου σήμερα».

Ο νέος πρόεδρος Επ. Σπηλιωτόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1925. Σπούδασε Νομικά, Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι και έγινε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Παρισίων (1955) (βραβείο Nομικής Σχολής Παρισίων) και του Πανεπιστημίου Aθηνών (1963).

Το 1969 εκλέχθηκε υφηγητής, αλλά διορίσθηκε το 1973 και το 1978 τακτικός καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου στη Nομική Σχολή του Πανεπιστημίου Aθηνών, όπου δίδαξε μέχρι του 1993, οπότε και αποχώρησε ως ομότιμος. Το 2001 εκλέχτηκε τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα του Δημοσίου Δικαίου και το 2012 Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών. Ασκεί τη δικηγορία στο Συμβούλιο της Eπικρατείας και σε διεθνείς διαιτησίες.

Έχει τιμηθεί με τα μετάλλια Eξαίρετων Πράξεων και Eθνικής Aντίστασης. Eίναι επίτιμος διδάκτορας των Πανεπιστημίων Aix-Marseille III, Paris II, Louvain, Lille II, Temple (H.Π.A.) και επίτιμος εταίρος του University College του Λονδίνου.