«Είμαι στο εξωτερικό και θα επιστρέψω την επόμενη εβδομάδα για να δώσω εξηγήσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης, που είναι ένας από τα άτομα για τα οποία έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, παρενέβη τηλεφωνικά για να επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται στο εξωτερικό για δουλειές. «Θα έπρεπε το αντικείμενο της έρευνας να είναι γιατί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν θεωρήθηκε συστημική τράπεζα», είπε, επιβεβαιώνοντας όμως ότι το Τ.Τ. είχε κόκκινα δάνεια αλλά κάποιες άλλες ελληνικές τράπεζες είχαν πολύ μεγαλύτερα. «Γιατί το κρατικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν χαρακτηρίστηκε συστημικό και χαρακτηρίστηκε προβληματικό;», διερωτήθηκε.

Και τόνισε: «θα έρθω να απολογηθώ στον ανακριτή και θα δώσω απαντήσεις για ένα ένα τα δάνεια». Πρόσθεσε ακόμη ότι «είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος γιατί ζήτησα από τον εισαγγελέα, κ. Νικολούδη ένα ραντεβού. «Δεν είμαι ούτε εισαγγελέας ούτε μπορώ να υποκαταστήσω τους εισαγγελείς. Ζήτησα να δω τον κ. Νικολούδη και αρνήθηκε». Και πρόσθεσε ότι «τους ζήτησα αν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα, να κληθώ να δώσω εξηγήσεις. Αυτό έγινε τον Σεπτέμβριο».

Πάντως, για τη διαρροή που υπήρχε ότι έχουν ενημερωθεί για το θέμα, είπε ότι «και γιατί να φύγω, για να γυρίσω; Θα γυρίσω για να δώσω εξηγήσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη. Το ταξίδι που είχα ήταν προγραμματισμένο για ένα μήνα, αλλά θα γυρίσω μέσα στην επόμενη βδομάδα».

Παράλληλα είπε ότι «θα ήθελα να υπάρχει μια κάμερα στην ανάκρισή μου. Να καταλάβει ο λαός πως διαχειριστήκαμε αυτή την εξουσία». Και κατέληξε λέγοντας πως «θα ακούσω διάφορα, κοντός ψαλμός αλληλούια. Ας ακούσω ό,τι είναι να ακούσω, έχω ακούσει πάρα πολλά ήδη».