Η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει ενώ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος προ των πυλών. Φέτος «πέφτει« τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, μετά την Κυριακή της Πεντηκοστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Δημόσιο έχει οριστεί ως επίσημη ημέρα αργίας, ενώ οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά εάν το επιθυμούν.

Ωστόσο, κανείς δεν ξέρω το τι θα συμβεί με τις «αποδράσεις», καθώς ακόμα δεν είναι ξεκάθαρη η στάση που θα κρατήσουν οι πολίτες λόγω της πανδημίας. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, είναι το πρώτο τριήμερο μετά την χαλάρωση των μέτρων και όλα δείχνουν ότι πλέον θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση στα νησιά, έστω υπό όρους και προϋποθέσεις.

Στις 8 Ιουνίου θα είναι ανοικτά μόνο τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Η έναρξη λειτουργίας τους έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου, αν  το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.