Θεματική έκθεση για την Αλεξανδρούπολη, εγκαινιάστηκε στην πινακοθήκη ξενοδοχείου της πόλης, με έργα του γνωστού Εβρίτη ζωγράφου Δημήτρη Ναλμπάντη.

Πρόκειται για σαράντα δημιουργίες ζωγραφισμένες σε ρεαλιστικό και ιμπρεσιονιστικό ύφος εμπνευσμένες από τοπία της Αλεξανδρούπολης, του χθες και του σήμερα, που σύμφωνα με τον καλλιτέχνη αντανακλούν την ομορφιές και την δυναμική της περιοχής.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων από την περιοχή της Θράκης, ενώ όπως έγινε γνωστό η έκθεση από την νέα χρονιά θα μεταφερθεί για δέκα μέρες στην Αθήνα και θα φιλοξενηθεί σε εικαστικό χώρο του Δήμου Ψυχικού, όπου και παρουσιάζεται μεγάλο τμήμα του συνολικού έργου του καλλιτέχνη. Επίσης μέρος του έργου του ζωγράφου, εκτίθεται και ως δωρεά στη Δημοτική Πινακοθήκη Διδυμοτείχου, που είναι και η γενέτειρά του.

Σημειώνεται πως το έτος 2000, το έργο του Δημήτρη Ναλμπάντη, «Οι αναμνήσεις», βραβεύτηκε και έγινε γραμματόσημο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη σειρά «Ο κόσμος του 2000», μετά από συμμετοχή του καλλιτέχνη στην παγκόσμια έκθεση ζωγραφικής που οργάνωσε η Winsor & Newton υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.