Για κίνδυνο μετατροπής του χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου στο Πεδίο του Άρεως σε «πάρκο παρεμπορίου» κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας σε σημερινή ανακοίνωσή του και καλεί την Περιφέρεια Αττικής να λάβει μέτρα ώστε να διασφαλίσει την τήρηση της νομιμότητας.

Η λειτουργία του πάρκου περιγράφεται στην προκήρυξη δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού της Περιφέρειας Αττικής, ωστόσο ο Σύλλογος θεωρεί ότι παραβιάζονται ακριβώς αυτοί οι όροι λειτουργίας.

«Διαπιστώσαμε με έκπληξη, κατόπιν αλλεπάλληλων καταγγελιών των μελών μας, ότι στον χώρο του πάρκου διαμορφώνονται οι υποδομές για τη διενέργεια εκτεταμένων εμπορικών δραστηριοτήτων από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών ΕΕ που τελικά ορίσθηκε ως μόνος πλειοδότης του διαγωνισμού», τονίζει ο Σύλλογος.

«Το ποσοστό που καλύπτουν τα περίπτερα των μικροπωλητών σε σχέση με τα διαθέσιμα 3,5 στρέμματα του πάρκου δείχνουν την πραγματική διάθεση των οργανωτών να μετατρέψουν τον χώρο του πάρκου σε μία τεράστια παραλιακή και όχι όπως ρητά ορίζει η προκήρυξη σε χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, μοναδικός σκοπός του θεματικού πάρκου είναι η δημιουργία εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων που θα αποτελέσουν πόλο έλξης και θα ανταποκρίνονται στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Και καλεί την Περιφέρεια να διασφαλίσει ότι η λειτουργία του θεματικού πάρκου θα γίνει σύμφωνα με τη νομοθεσία και ότι δε θα πραγματοποιηθούν παράνομες εμπορικές δραστηριότητες.