Οι στεγανοποιήσεις ταρατσών αποτελούν μια αναγκαία λύση για κάθε προσωπικό ή επαγγελματικό χώρο. Η εμφάνιση της υγρασίας αποτελεί έναν ιδιαίτερα αρνητικό παράγοντα ο οποίος μάλιστα μπορεί να επιφέρει σημαντικά προβλήματα τόσο στην εγκατάσταση όσο και στην ανθρώπινη υγεία. Η αντιμετώπιση της υγρασίας είναι ένα ζήτημα που αρκετός κόσμος καλείται να αντιμετωπίσει τους χειμερινούς μήνες. Αν και εσείς αντιμετωπίζετε ένα παρόμοιο πρόβλημα, τότε αυτό που θα σας δώσει την λύση είναι η στεγανοποίηση της ταράτσας σας. Μάλιστα, κατανοώντας τους οικονομικά δύσκολους καιρούς που διανύουμε, επιλέξαμε τις δύο κορυφαίες λύσεις οι οποίες θα σας επιφέρουν άριστα αποτελέσματα σε προσιτό κόστος.

Στεγανοποιήσεις ταρατσών με ασφαλτόπανα

Η στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για να προφυλάξετε έναν χώρο από την υγρασία. Η διαδικασία επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα και θα βοηθήσει στην άριστη μόνωση του σπιτιού σας ή του γραφείου σας, εάν αντιμετωπίζει πρόβλημα από την υγρασία. Για όσους δεν γνωρίζετε τι είναι τα ασφαλτόπανα, πρόκειται στην ουσία για διαφόρων τύπων ασφαλτικές μεμβράνες σε ρολά. Τα ασφαλτόπανα διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, αφού το πάχος του μπορεί να είναι από 3 έως 7 χιλιοστά.

Η ειδική τους σύνθεση αποτελεί μια αξιόπιστη και ταυτόχρονα οικονομική επιλογή, κάτι που έχει κάνει την συγκεκριμένη τεχνική μία από τις κορυφαίες λύσεις στεγανοποίησης. Αποτελεούμενα από επεξεργασμένη άσφαλτο, τα ασφαλτόπανα πλαισιώνονται από μια επένδυση η οποία κατά κύριο λόγο αποτελείται από πολυμερή υλικά. Η αντοχή τους είναι τεράστια και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που η συγκεκριμένη διαδικασία παρέχει εγγύηση μέχρι και 10 έτη.

Πόσο κοστίζει η στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα

Όπως προαναφέραμε το κόστος για την στεγανοποίηση μιας ταράτσας με ασφαλτόπανα είναι αρκετά προσιτό. Αν και η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται για πολλά έτη, μόλις τα τελευταία χρόνια έγινε αρκετά δημοφιλής, λόγω του αποτελέσματος που προσφέρει σε συνδυασμό με την χαμηλή της τιμή. Αν και το τελικό κόστος εξαρτάται από μια πληθώρα παραγόντων, μια γενική προσέγγιση στο θέμα τιμής είναι τα 11€ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Πως γίνεται

Η διαδικασία για την στεγανοποίηση ταρατσών με ασφαλτόπανα διαφέρει από επαγγελματία σε επαγγελματία. Κάθε συνεργείο χρησιμοποιεί την δική του μέθοδο προκειμένου να παρέχει τα βέλτιστα αποτελέσματα. Ωστόσο η γενική διαδικασία είναι η ίδια και περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα. Τα βήματα αυτά είναι:

  • Μελέτη του χώρου. Ο εξειδικευμένος τεχνικός θα επισκεφτεί τον χώρο σας προκειμένου να προβεί σε μια λεπτομερή μελέτη όλων των παραγόντων, ώστε να κρίνει εάν είναι εφικτή η μόνωση της ταράτσας με την χρήση ασφαλτόπανων.
  • Προετοιμασία του χώρου. Προκειμένου να πραγματοποιηθούν με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες τοποθέτησης των ασφαλτόπανων, απαιτείται η κατάλληλη προετοιμασία του χώρου. Η προετοιμασία αυτή περιλαμβάνει την απομάκρυνση κάθε ίχνους σκόνης και απορριμμάτων προκειμένου να γίνουν αποτελεσματικά οι εργασίες. Συνήθως, ο καθαρισμός της ταράτσας γίνεται με πιεστικό νερού.
  • Εργασίες Υποστρώματος. Το υπόστρωμα της ταράτσας πρέπει να είναι κατάλληλο ώστε να δεχθεί την στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα. Έτσι όλες οι ρωγμές και τα σπασίαματα πρέπει πρώτα να επιδιορθωθούν.
  • Τοποθέτηση μονωτικών υλικών. Στο τελευταίο στάδιο ο τεχνικός θα τοποθετήσει όλα τα απαραίτητα μονωτικά υλικά και συγκεκριμένα το ασφαλτικό υλικό, την ασφαλτική μεμβράνη και το στεγανωτικό υλικό.

Γιατί να επιλέξει κανείς αυτή την μέθοδο

Η συγκεκριμένη τεχνική στεγανοποίησης προσφέρει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων που αν συνυπολογιστούν με το χαμηλό κόστος τοποθέτησης, την κατατάσσουν ως μία από τις ιδανικότερες λύσεις. Φυσικά το βασικότερο πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρει άριστη προστασία από την υγρασία και τα όμβρια ύδατα. Επιπροσθέτως, τα ασφαλτόπανα προσφέρουν αύξηση της ενεργειακής απόδοσης ενός χώρου και τέλεια πρόσφυση σε όλα τα δομικά υλικά.

Μονώσεις ταρατσών με Hyperdesmo

Ο δεύτερος αλλά επίσης αποτελεσματικός τρόπος μόνωσης ταρατσών, με ολοένα και περισσότερη ζήτηση στην αγορά, είναι αυτός με την χρήση hyperdesmo. Οι μονώσεις ταρατσών με hyperdesmo όπως και οι στεγανοποιήσεις με ασφαλτόπανα, προσφέρει μια υπέροχη λύση κατά της υγρασίας επίσης σε πολύ χαμηλή τιμή. Η εφαρμογή είναι σχετικά εύκολη και προσφέρει τεράστια αντοχή και εξαιρετική απόδοση.

Το Hyperdesmo αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό υλικό για στεγανοποιήσεις, αφού χάρη στην σύνθεσή του προσφέρει τεράστια αντοχή κάτω από έντονες καιρικές συνθήκες. Το στεγανωτικό αυτό υλικό αποτελείται από διάφορα συστατικά όπως η υδρόφοβη, η πολυουρεθανική ρητίνη, τα ελαστομερή κλπ. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να αναλύσουμε όλα τα επιμέρους συστατικά, αφού το σημαντικότερο είναι τα τεράστια πλεονεκτήματα που προσφέρει στις στεγανοποιήσεις ταρατσών τόσο κατοικιών όσο και επαγγελματικών – βιομηχανικών χώρων.

Τι πλεονεκτήματα έχει το Hyperdesmo;

Όπως προαναφέραμε, ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρει η συγκεκριμένη τεχνική είναι η άριστη στεγανοποίηση της ταράτσας σας για αρκετά χρόνια, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει τεράστια αντοχή στην υδρόλυση, την ηλιακή ακτινοβολία και τα χημικά. Επιπροσθέτως, η μοναδική σύνθεση του υλικού που χρησιμοποιείται επιτρέπει την διαπερατότητα των υδρατμών και προσφέρει τέλεια πρόσφυση με το μπετόν. Ο συνδυασμών όλων των ανωτέρω με την ιδιαίτερα προσιτή του τιμή, κατατάσσει τις μονώσεις ταρατσών με Hyperdesmo ως μία από τις καλύτερες λύσεις για κάθε χώρο.

Πως γίνεται η εφαρμογή;

Τα βασικά βήματα της διαδικασίας είναι παρόμοια με αυτά της στεγανοποίησης ταράτσας με ασφαλτόπανα. Ειδικότερα, ο τεχνικός που θα επισκεφτεί τον χώρο σας, θα προβεί στην λεπτομερή μελέτη του. Εν συνεχεία, θα καθαρίσει όλη την επιφάνεια με πίεση νερού και θα επιδιορθώσει όλα τα σπασίματα και τις ρωγμές. Στο τέλος θα περάσει δύο στρώσεις Hyperdesmo και θα ολοκληρώσει με βερνίκι προκειμένου να αυξηθεί η σκληρότητα και η αντοχή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα ανωτέρω αποτελούν τα βασικά βήματα που ακολουθούνται στις μονώσεις ταρατσών με Hyperdesmo. Ωστόσο η ακριβής τεχνική διαφέρει ανάλογα την εταιρεία.

Ασφαλτόπανα και hyperdesmo

Οι δύο αυτές λύσεις που αναλύσαμε παραπάνω αποτελούν τις πιο δημοφιλείς και τις πιο οικονομικές επιλογές προκειμένου να στεγανοποιήσετε την ταράτσα σας και να καταπολεμήσετε την υγρασία στον χώρο σας. Σίγουρα οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι πολύ περισσότερες, ωστόσο επιλέξαμε τις δύο αυτές αφού συνδυάζουν ποιότητα, αξιοπιστία και χαμηλό κόστος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις στεγανοποιήσεις και τις μονώσεις ταρατσών, καθώς και για να ζητήσετε μια προσφορά για τν δικό σας χώρο, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Monotica.Το έμπειρο και εξειδικευμένο συνεργείο της εταιρείας  θα μελετήσει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δικού σας χώρου και θα σας προτείνει την καλύτερη λύση βάση των δικών σας αναγκών.