Η κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, εξετάζει τρία σενάρια για μέτρα ενόψει του τριημέρου του Πάσχα.

Οι προτάσεις που έχουν εισηγηθεί στον πρωθυπουργό και για την ώρα είναι μόνο σενάρια, χωρίς να έχει παρθεί καμία απόφαση, εστιάζονται σε αυστηρά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, με τις κρίσιμες ώρες να υπολογίζονται από τις 14:00 της Μεγάλης Παρασκευής έως τις 18:00 της Κυριακής του Πάσχα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το πρώτο σενάριο αφορά καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας Ι.Χ. δίχως αιτιολογία, με ισχύ από το Μεγάλο Σάββατο έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Το δεύτερο σενάριο είναι ακόμη πιο αυστηρό από το πρώτο και στην απαγόρευση κυκλοφορίας θα συμπεριλαμβάνονται και τα ΜΜΜ, έως και την Τρίτη του Πάσχα.

Το εναλλακτικό τρίτο σενάριο, είναι λιγότερο αυστηρό από το δεύτερο, περιλαμβάνοντας απαγόρευση κυκλοφορίας των Ι.Χ. και των ταξί.

Αστυνομικό σχέδιο για το τριήμερο

Ενόψει του τριημέρου η αστυνομία έχει δρομολογήσει, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ένα σχέδιο για να αποφευχθούν οι μαζικές μετακινήσεις σε εξοχικά και σπίτια συγγενών ή φίλων.

Μπλόκα αναμένεται να στηθούν σε Λεωφόρος Μαραθώνος, ΛεωφόροςΜαρκοπούλου, Μεσογείων, τη Βάρης-Κορωπίου, την Αθηνών-Σουνίου, την Λεωφόρο Πεντέλης και την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας. Παράλληλα, μπλόκα θα υπάρχουν και στην Αττική Οδό.

Drones θα εντοπίζουν συναθροίσεις

Οι περιπολίες θα είναι αυξημένες, ιδιαίτερα σε ναούς, αλλά την Κυριακή του Πάσχα οι αρχές θα ελέγχουν και αν τηρούνται τα μέτρα που έχουν παρθεί από την κυβέρνηση για τον κορονοϊό, προκειμένου να μην υπάρξουν συναθροίσεις.

Έτσι, λοιπόν, αναμένεται να επιστρατευτούν και drones για τον εντοπισμό συναθροίσεων, ενώ συστάσεις θα γίνονται με τηλεβόα.

TAGS