Αρνητικά ήταν τα δείγματα για κορονοϊό σε 195 άτομα (εστάλησαν στον ΕΟΔΥ το Σάββατο 4 Απριλίου) τα οποία τις προηγούμενες μέρες επέστρεψαν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την Τουρκία.

Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη, οι πολίτες, στην πλειοψηφία τους φοιτητές από τις περιφερειακές ενότητες Ξάνθης και Κομοτηνής, που αμέσως μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα φιλοξενούνταν σε ξενοδοχεία, αναχώρησαν για τα σπίτια τους, όπου όμως θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για τις επόμενες 14 ημέρες.

Η εξέταση αυτή ήταν η δεύτερη που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ σε πολίτες που επέστρεψαν από την Τουρκία και φιλοξενήθηκαν προσωρινά σε ξενοδοχεία της Θράκης. Συνολικά έχουν εξεταστεί 372 πολίτες, από τους οποίους ένας μόνο διαγνώστηκε θετικός σε Covid-19.

Από τις 27 Μαρτίου η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, συντονίζει την υποδοχή των πολιτών που επιστρέφουν από την Τουρκία και τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Μέχρι σήμερα, η Περιφέρεια ΑΜΘ υποδέχθηκε 375 πολίτες, από τους οποίους 22 εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία της Κομοτηνής και της Ξάνθης.