Πακέτο αντισηπτικών προϊόντων και μέσων προληπτικής προστασίας κατά της COVID-19 διανεμήθηκαν σε όλους τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διαχειρίστρια εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων DPort Services.

H εταιρεία προσθέτει ότι αύριο Παρασκευή 10/04 θα καταβληθεί στους εργαζόμενους το δώρο Πάσχα, παρά τη δυνατότητα που δίνεται από το κράτος για καταβολή του μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Η DPort Services αναφέρει ακόμη ότι αυτή όπως και οι συνεργαζόμενες εταιρείες δεν θα κάνουν επίσης χρήση της δυνατότητας για προσωπικό ασφαλείας με ταυτόχρονη μείωση του, ενώ θα καταβληθούν εμπρόθεσμα και πλήρως τα ποσά που αναλογούν στις φορολογικές, ασφαλιστικές και άλλες υποχρεώσεις προς το ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης αναφέρει ότι 102 εργαζόμενοι, οι οποίοι κρίθηκαν από τους γιατρούς εργασίας ότι αποτελούν “ευαίσθητους στόχους” για τον κορονοϊό θα περιοριστούν κατ’ οίκον, με πλήρη καταβολή των μισθών τους και την παροχή ειδικής κάρτας αγοράς τροφίμων και χωρίς να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας. Οι εργαζόμενοι, παραμένουν στο συγκεκριμένο καθεστώς από τις αρχές Μαρτίου και σύμφωνα με απόφαση της Διοίκησης, θα παραμείνουν μέχρι την 24/4 προκειμένου να τους προστατευθούν. Η DPort Services επισημαάινει στην ανακοίνωσή της ότι σύμφωνα με τις υποδείξεις του υπουργείου Υγείας, μόνο ένας εργαζόμενος υπάγεται στις ευπαθείς ομάδες, όπως αυτές ορίστηκαν από τις αρμόδιες αρχές. Παρά ταύτα, η εταιρεία και οι συνεργαζόμενες εταιρείες «αποφάσισαν ότι προέχει η υγεία των εργαζομένων και έτσι ακολούθησαν τις συστάσεις των ιατρών εργασίας οι οποίοι με υπέρμετρο ζήλο παρακολουθούν την πορεία των εργαζομένων και των εξελίξεων».

«Θεωρούμε καθήκον μας να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους εργαζομένους μας και παρά το γεγονός ότι η δραστηριότητα του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά επηρεάστηκε σφόδρα από την παύση της βιομηχανικής παραγωγής παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Κίνα» υπογράμμιζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.