Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ θα λειτουργήσουν οι 500 Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ που θα παίρνουν κατ’ οίκον βιολογικό υλικό από ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν νοσήσει από κορονοϊό, όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Είναι μία πρωτοβουλία έχει προχωρήσει να χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ, η κυβέρνηση έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και έχει εκδοθεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση, όπως είπε ο κ. Πέτσας, εξηγώντας πως προχωρούν οι προσλήψεις ενώ υπάρχει και συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα ιδίως όσον αφορά τα απαραίτητα οχήματα.

«Αυτό το διάστημα πρέπει να εξάρουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και συνεργασίες» τόνισε.

Όπως περιέγραψε, θα υπάρχουν 500 οδηγοί και 500 νοσηλευτές, αυστηρά δύο άτομα στην κάθε κινητή μονάδα, και οι μονάδες θα λειτουργούν ανά την επικράτεια σε δύο βάρδιες μέσα στο 24ωρο.

Γίνεται προσπάθεια, είπε ο κ. Πέτσας, να ενταχθεί η κατανομή όλων αυτών των μονάδων ανά την επικράτεια σε συνεργασία με τις τοπικές Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και με εποπτεία από κάθε ΤΟΜΥ και κάθε ΔΥΠΕ.

«Είναι μία διαδικασία που θα επεκτείνεται σταδιακά για να φτάσει σε αυτό τον αριθμό, θα είμαστε σύντομα σε θέση να σας δώσουμε πρωτοβουλίες για το πότε θα ξεκινήσει» κατέληξε.

(φωτογραφία αρχείου)