Στο ενδεχόμενο κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο της Σιθωνίας στη Χαλκιδική εστιάζουν την προσοχή τους οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ).

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν, το έδαφος έχει φουσκώσει και δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν περιπτώσεις διάβρωσης και πτώσης βράχων στο οδόστρωμα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν την κατάσταση, ενώ οι κατολισθήσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες έχουν αντιμετωπιστεί.

«Έχουν τραβηχτεί τα νερά, έχει πέσει η στάθμη τους», σημειώνει ο κ. Γιώργος, ενώ σε ό,τι αφορά το αγροτικό οδικό δίκτυο αναφέρει ότι υπάρχουν ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζονται από τον δήμο της περιοχής και τις υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης σημειώνει ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Σιθωνίας, στη Συκιά, τη Σάρτη και την Τορώνη, όπου πλημμύρισαν τα ρέματα της περιοχής, λόγω του μεγάλου όγκου του νερού.

«Δεκαπέντε μηχανήματα από την Περιφέρεια εργάστηκαν εκεί χθες και συνεχίζουν τις εργασίες και σήμερα, αποκαθιστώντας την κατάσταση μετά τις κατολισθήσεις στο οδικό κύκλωμα της Σιθωνίας και ειδικότερα στα τμήματα από τη Βουρβουρού προς τη Σάρτη και από τον Μαρμαρά προς το Πόρτο Κουφό. Οι δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία», τόνισε.

Σχετικά με τις πτώσεις δέντρων που σημειώθηκαν και στην Κασσάνδρα, τα περιστατικά αντιμετώπισε η Πυροσβεστική ενώ και στο Άγιο Όρος έγιναν κατολισθήσεις και ρέματα υπερχείλισαν.

Για τις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας διευκρίνισε ότι υπήρξε υπερχείλιση υδάτων στην περιοχή του Βαρικού στην Πιερία.

Μηχανήματα της Περιφέρειας μετέβησαν και στον Γαλλικό ποταμό, σε περιοχές των δήμων Δέλτα και Κιλκίς και προχώρησαν στο άνοιγμα του αναχώματος ώστε να διοχετευτεί το νερό προς τη θάλασσα και να μην πλημμυρίσουν καλλιέργειες. Καθαρισμοί από φερτές ύλες έγιναν και σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, στις Σέρρες, την Πιερία και την Πέλλα.

«Ο καιρός βελτιώνεται, σταματούν οι βροχοπτώσεις, σταμάτησαν και οι χιονοπτώσεις που είχαν σημειωθεί στο Σέλι και σε άλλα χιονοδρομικά κέντρα», πρόσθεσε ο κ Στεργιάδης.

(φωτογραφία αρχείου)