Στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ρίχνεται και η «Επιτροπή 2021» που θεωρητικά ως αποκλειστικό στόχο της έχει την δημιουργία αξόνων δράσης για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Πρακτικά όμως φροντίζει να προσαρμοστεί στο πνεύμα των ημερών.

Για το λόγο αυτό ετοιμάζεται να οργανώσει ημέρες εθελοντικής αιμοδοσίας ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για αίμα που αναζητούν εναγωνίως τα νοσοκομεία λόγω της αύξησης του αριθμού των σοβαρών κρουσμάτων ασθενών που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην ειδική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Επιτροπής και στους λογαριασμούς των social media που διαθέτει (εναλλακτικά μπορείτε να τη βρείτε κατευθείαν και εδώ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, μέλημα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” είναι να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κατόπιν ενημέρωσης από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για τις σημαντικές ελλείψεις στα αποθέματα αίματος, η Επιτροπή λαμβάνει την πρωτοβουλία να οργανώσει Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Καλούμε τους πάντες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για αυτή τη, ζωτικής σημασίας, δράση για να μπορέσουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε ουσιαστικά στο δύσκολο έργο του προσωπικού υγείας».

Πληροφορίες για την ημέρα και τον τόπο διεξαγωγής της αιμοδοσίας θα ανακοινωθούν σύντομα.