Στη φετινή απονομή των επιχειρηματικών βραβείων ΚΟΥΡΟΣ 2013, στον τομέα Ανάπτυξης και Καινοτομίας, τιμήθηκε με βράβευση ο κ. Γιάννης Χήτος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε.

Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας, μέσω του συγκεκριμένου θεσμού, που συμπληρώνει φέτος τα 19 χρόνια, επέλεξε μεταξύ εκατοντάδων υποψηφίων τον συγκεκριμένο εκπρόσωπο του ελληνικού επιχειρείν, βάσει της εξαιρετικής πορείας, των αποτελεσμάτων και της προοπτικής που παρουσιάζει η Ολυμπιακή Ζυθοποιία. Οι επιδόσεις της συγκεκριμένης εταιρείας, ιδίως στη συγκυρία που διανύουμε, επιβεβαιώνουν με το παραπάνω ότι πρόκειται για χαρακτηριστικό παράδειγμα υγιούς ελληνικής επιχείρησης, που είναι σταθερά προσηλωμένη και συμβάλλει ουσιαστικά στην εξέλιξη του κλάδου της, στη χώρα μας.

Την απονομή του βραβείου πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και ο πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, ενώ ο κ. Χήτος δήλωσε σχετικά:

«Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί πολύ ιδιαίτερη τιμή, τόσο για εμένα προσωπικά, όσο και για ολόκληρη την οικογένεια της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας. Όταν ξεκινήσαμε το εγχείρημα αυτό, την άνοιξη του 2010, η χώρα έμπαινε σε ένα καθεστώς βαθιάς οικονομικής ύφεσης. Ωστόσο, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, εμείς το πιστέψαμε, προσπαθήσαμε και οι κόποι μας καθημερινά δικαιώνονται».

«Θεσμοί, όπως αυτός, πιστεύω ότι αποκτούν σήμερα, ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τον επιχειρηματικό κόσμο, αφενός διότι επιβραβεύουν στο πρόσωπο κάποιων, όλες τις αξιόλογες επιχειρηματικές προσπάθειες των τελευταίων ετών, και αφετέρου γιατί αποτελούν έμπνευση και κινητήριο δύναμη για νέα επιχειρηματικά ξεκινήματα και νέους επιχειρηματίες, από τα οποία σίγουρα έχει ανάγκη η χώρα μας», εξήγησε ο κ. Χήτος.

«Εμείς, από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, ώστε να στηρίξουμε και να προάγουμε την υγιή ελληνική επιχειρηματικότητα στον δικό μας κλάδο, αλλά και να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι εκτός από τις πολυεθνικές εταιρίες και τις ξένες επενδύσεις, που σαφώς έχει ανάγκη η χώρα, υπάρχει και ο υγιώς σκεπτόμενος και μάχιμος έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει ισχυρό πυλώνα στην προσπάθεια της χώρας για ανάπτυξη και ευημερία», κατέληξε.