Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11 έως τις 2 το μεσημέρι, κήρυξε για αύριο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, ενισχύοντας τις στάσεις εργασίας που έχουν ήδη κηρύξει σύλλογοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα.

Οι δάσκαλοι προχωρούν στη στάση εργασίας προκειμένου να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις στον τομέα της Υγείας.

«Σε μια περίοδο που δημόσια παιδεία και υγεία δέχονται μια απίστευτη επίθεση από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση με περικοπές, συγχωνεύσεις, διαθεσιμότητα και το επίπεδο της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης συνεχώς υποβαθμίζεται, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για 24ωρη απεργία στα Ιδρύματα της Περιφέρειας και 4ωρη στάση εργασίας, 11:00 – 15:00, για τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.

Την ίδια ημέρα, απεργία έχουν προκηρύξει και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Στις 12 το μεσημέρι, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για το δεύτερο κύμα κινητικότητας σε ΕΟΠΥΥ, ψυχιατρεία και νοσοκομεία της περιφέρειας.