Υψηλού επιπέδου, με πολλά χρήσιμα παραδείγματα των συμμετεχόντων, που θα βοηθήσουν στην προσπάθεια βελτίωσης της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου, με θέμα τη «Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, συμμετείχαν εκτός από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γεώργιος Σούρλας, η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής.

Παράλληλα, ενδιαφέρουσα ήταν η διαλογική συζήτηση των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των υπαλλήλων τόσο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όσο και του δήμου Λέσβου που συμμετείχαν στις εργασίες, με τους διοργανωτές της συζήτησης, αλλά και οι τοποθετήσεις των παριστάμενων αντιπεριφερειαρχών, των αντιδημάρχων Λέσβου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Οινουσσών.

Ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας, Γεώργιος Σούρλας, υπογράμμισε πως η συζήτηση που έγινε στη Μυτιλήνη ήταν από τις καλύτερες σε σχέση με άλλες που έχουν προηγηθεί, δεσμευόμενος ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη και θα μεταφέρει αρμοδίως τα συμπεράσματα και τις προβληματικές της. Μάλιστα, εξέφρασε την πρόθεσή του να επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον και νέα αντίστοιχη συζήτηση.

– Με τη γενική γραμματέα της αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε το πρωί στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη «Διαφάνεια στην Αυτοδιοίκηση».
O περιφερειάρχης και η γενική γραμματέας, αφού συζήτησαν για διάφορα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους για την καλύτερη δυνατή διευθέτησή τους, σχολίασαν στο περιθώριο της συνάντησής τους ότι «η αιρετή και η αποκεντρωμένη Περιφέρεια, έχουν μία εξαιρετική συνεργασία μεταξύ τους που θα έχει και συνέχεια για το συμφέρον των νησιών μας».