«Ξεκινάμε συμβολικά και ουσιαστικά από την Αλεξανδρούπολη, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για τις δράσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν από κάθε Περιφέρεια, με στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων, των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των πολιτών», τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, μιλώντας χθες βράδυ σε ημερίδα που διοργανώθηκε στον Έβρο.

Ο στόχος μας είναι να έλθουμε δίπλα στους πολίτες και να τους ενημερώσουμε για προγράμματα του υπουργείου Παιδείας που μπορούν να αξιοποιήσουν και να ωφεληθούν, ανέφερε ο κ. Γκιουλέκας, προσθέτοντας πως ανάλογες ημερίδες θα διοργανωθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, με σκοπό οι τοπικοί φορείς να γίνουν κοινωνοί όλων αυτών των δράσεων.

Σε μια Ελλάδα που σήμερα περνάει μέσα από μια πρωτοφανή οικονομική συγκυρία είναι υποχρέωσή μας, όταν μπορούμε να δώσουμε κάτι στους πολίτες, να ερχόμαστε κοντά τους και να τους παρουσιάζουμε τις ευκαιρίες που μπορούν να εκμεταλλευτούν, κατέληξε ο υφυπουργός Παιδείας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Στην ημερίδα τα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιούνται και ενδιαφέρουν την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, παρουσίασαν στους τοπικούς φορείς, εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).