Μία θέση ανάμεσα στις τρεις επικρατέστερες υποψηφιότητες των βραβείων «Made in Greece» στην κατηγορία «Επώνυμο Ελληνικό Προϊόν» έχει κερδίσει το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.

Έχοντας πλέον ολοκληρώσει και το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας, η επιτροπή που είχε συγκροτηθεί από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ για την αξιολόγηση των συμμετοχών κατέληξε χθες στις τρεις shortlisted συμμετοχές ανά κατηγορία. Έτσι, μέσα από 122 συνολικά υποψηφιότητες που κατατέθηκαν από 85 επιχειρήσεις, οργανισμούς και συνεταιρισμούς αναδείχθηκαν οι 21 υποψηφιότητες που θα διεκδικήσουν η καθεμία στην κατηγορία της τον τίτλο του βραβείου «Made in Greece». Συνιστώντας τη μοναδική υποψηφιότητα από τον χώρο των παραδοσιακών ελληνικών αποσταγμάτων αλλά και των αλκοολούχων ποτών ευρύτερα, το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου διακρίθηκε σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις σε μια σειρά κριτηρίων που είχαν τεθεί: Τα κριτήρια αυτά αφορούν στις ίδιες τις οικονομικές επιδόσεις του προϊόντος όσο και στο βαθμό καταξίωσής του από τους καταναλωτές, τα δίκτυα διάθεσης σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και την προστιθέμενη αξία που δημιουργεί για την ελληνική οικονομία.

Το Ούζο Πλωμαρίου παράγεται από την Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, μια 100% ελληνική εταιρεία ιδιοκτησίας του κ. Νίκου Καλογιάννη, ενός ανθρώπου και επιχειρηματία με μακρά πορεία στον χώρο των παραδοσιακών ελληνικών αποσταγμάτων. Από τη γέννηση του προϊόντος μέχρι και τις μέρες μας, το Ούζο Πλωμαρίου παράγεται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης στο αποστακτήριο της εταιρείας στο Πλωμάρι της Λέσβου, το οποίο αποτελεί μία σημαντική επενδυτική δραστηριότητα που συμβάλλει στην ανάπτυξη της Λέσβου και ενισχύει την τοπική κοινωνία. Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης απασχολεί ως προσωπικό 50 εργαζομένους από τη Λέσβο, ενώ έχει αναπτύξει και σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα: Ο κατάλληλος σχεδιασμός, η σωστή ενημέρωση και προβολή και το ευρύ δίκτυο διανομής οδήγησαν στη διάθεση του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού, όπου σήμερα εξάγεται το 46% του συνόλου της παραγωγής, συμβάλλοντας έτσι στην προβολή της εικόνας της χώρας μας και στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος στη διάκριση ανάμεσα στις τρεις επικρατέστερες υποψηφιότητες των βραβείων «Made in Greece» στην κατηγορία «Επώνυμο Ελληνικό Προϊόν», ο κ. Νίκος Καλογιάννης, Πρόεδρος της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης σχολίασε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για αυτή τη διάκριση, που αποτελεί για εμάς μια ακόμη έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών μας όλα αυτά τα χρόνια να παράγουμε ένα κορυφαίας ποιότητας προϊόν, που να έχει μια θέση στην καρδιά των ελλήνων καταναλωτών αλλά ταυτόχρονα να στέκεται επάξια και δίπλα σε διεθνώς αναγνωρίσιμα και δημοφιλή αλκοολούχα ποτά και αποστάγματα».

Αν και στο πρώτο μόλις έτος τους, τα βραβεία «Made in Greece», κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολλές και αξιόλογες υποψηφιότητες και αισιοδοξούν να εξελιχθούν σε έναν θεσμό για τις επιχειρήσεις που παράγουν στην Ελλάδα αλλά και για τους ίδιους τους καταναλωτές.