Αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με ανακοίνωση θα γίνονται μόνο τα έκτακτα και όσα δεν γίνεται να αναβληθούν.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας, λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα, μέχρι νεοτέρας, και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν.

Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας.

Έρχονται 2.000 προσλήψεις σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ λόγω κορονοϊού

Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του συστήματος υγείας, μετά από τα 99 κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει άμεσα στην πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.

Οι 1.500 θέσεις αφορούν νοσηλευτές και οι 500 λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές κ.α.)

Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διετούς διάρκειας.

Η υποβολή των αιτήσεων για τις συγκεκριμένες θέσεις, θα γίνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση loipoepikouriko.moh.gov.gr

Δέκα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – 99 περιστατικά συνολικά

Ανακοινώθηκαν 10 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα με ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.

Μετά από την ανακοίνωση για τα νέα περιστατικά τα κρούσματα του φονικού ιού στην Ελλάδα φτάνουν τα 99.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.