Πρόταση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη λειτουργία των φοιτητικών λεσχών

«Ζητάμε από κάθε φοιτητή να τηρεί τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας» τονίζεται


ΕΛΛΑΔΑ
23:16
11/03/2020
Πρόταση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη λειτουργία των φοιτητικών λεσχών
1
loading

Πρόταση για τη λειτουργία των φοιτητικών λεσχών κατά τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των ιδρυμάτων κατέθεσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊοϋ στην Ελλάδα μας και κατόπιν της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Υγείας και Παιδείας & Θρησκευμάτων, που αφορά την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για τις επόμενες 14 τουλάχιστον ημέρες.

Όπως αναφέρουν, αναλογιζόμενοι τις ανάγκες των φοιτητών οι οποίοι σιτίζονται στις φοιτητικές λέσχες, προτείνουμε:

  • Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να λαμβάνουν το γεύμα τους σε συσκευασία ώστε να μην χρειάζεται να παραμείνουν στο χώρο της λέσχης.
  • Με μέριμνα των Πρυτανικών Αρχών κάθε Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της χώρας, η είσοδος στις φοιτητικές λέσχες για την παραλαβή των συσκευασμένων γευμάτων να πραγματοποιείται με τρόπο ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός μέσα ή έξω από τις λέσχες και με διευρυμένο συνεχές ωράριο λειτουργίας από τις 12:00 έως τις 19:00.
  • Στόχος της πρότασης μας είναι να αποφευχθεί η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού φοιτητών στον ίδιο χώρο με στόχο την αποφυγή μετάδοσης ή εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Ταυτόχρονα, ζητάμε από κάθε φοιτητή να τηρεί τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, που αφορούν τα μέτρα πρόληψης της ασθένειας και σε περίπτωση υποψίας για τυχόν συμπτώματα να επικοινωνεί άμεσα με τη γραμμή του ΕΟΔΥ (1135) και να αποφεύγει τη μετακίνηση σε κοινόχρηστους χώρους», αναφέρεται σχετικά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar alex-george

    Ήδη γίνεται αυτό. Να κάνω κι εγώ μια παράταξη να ανακοινώνω ως αιτήματά της αυτά που συμβαίνουν μπας και πάρω κανένα ψηφαλάκι;
    ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δύναμη εμπιστοσύχαχαχαχαχα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει