Σημαντικές βροχοπτώσεις εκδηλώνονται από την αρχή της ημέρας και έως το πρωί της Δευτέρας 9 Μαρτίου 2020 σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, καθώς και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης.

Στους χάρτες της υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που ακολουθούν παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων έως τις 09:20 στο νομό Αττικής και στην Κρήτη, σύμφωνα με τις καταγραφές 71 μετεωρολογικών σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr και 40 μετεωρολογικών σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Κρήτης.

Γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων στο νομό Αττικής έως τις 09:20 το πρωί της Δευτέρας 09/03
Γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων στην Kρήτη έως τις 09:20 το πρωί της Δευτέρας 09/03

Καιρός στα Χανιά: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για έντονα φαινόμενα

Στο μεταξύ, σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χανίων μετά τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, «οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, κατόπιν ενημέρωσης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την πιθανή εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων».

Στην ίδια ανακοίνωση καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.