Χωρίς την παρουσία κόσμου όπως όλα δείχνουν να διεξαχθεί η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την αγγλική Γουλβς το βράδυ της επόμενης Πέμπτης στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης για τη φάση των 16 του Europa League ενώ θεωρείται πλέον πολύ πιθανό το ενδεχόμενο όλες οι εγχώριες διοργανώσεις για την ανάδειξη πρωταθλητών και κυπελλούχων να πραγματοποιηθούν δίχως φιλάθλους μετά τη νέα δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα το Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Απώλειες εκατομμυρίων ευρώ για την πειραϊκή ομάδα

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες χωρίς θεατές, αρχής γενομένης από αύριο. Κατά συνέπεια σε άδειες εξέδρες αναμένεται όπως όλα δείχνουν να πραγματοποιηθεί ο αγώνας Ολυμπιακού – Γουλβς την Πέμπτη, καθώς η UEFA έχει φροντίσει μέχρι σήμερα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες που δίνονται στην εκάστοτε χώρα της γηπεδούχου ομάδας σε συνεννόηση και με την τοπική λίγκα (εν προκειμένω την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα εισιτήρια του αγώνα έχουν πουληθεί. Εάν ισχύει η απαγόρευση, που εκεί κατατείνουν όλα, σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι θα έχουν απώλειες εκατομμυρίων ευρώ ενώ θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για να επιστραφούν και τα χρήματα στον κόσμο που προμηθεύτηκε εισιτήριο.

Σε άδειες εξέδρες τα πλέι οφ και πλέι άουτ

Η οδηγία για διεξαγωγή των αγώνων χωρίς κόσμο το επόμενο δεκαπενθήμερο συμπαρασύρει επίσης τους αγώνες των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος Άρης – ΟΦΗ το επόμενο Σάββατο και την επόμενη μέρα τα παιχνίδια ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα και ΑΕΚ – Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ. Επίσης επηρεάζεται και η δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ που περιλαμβάνει τα ματς Ολυμπιακός – Άρης, ΟΦΗ- ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ. Το ίδιο ισχύει και για τους αγώνες των πλέι άουτ που συμμετέχουν ο Ατρόμητος, η ΑΕΛ, η Ξάνθη, ο Αστέρας Τρίπολης, η Λαμία, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος.

Στον “αέρα” όλες οι διοργανώσεις

Με τα κρούσματα του κορονοϊού να αυξάνονται μέρα με την ημέρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, το πιθανότερο είναι τα κρούσματα να πολλαπλασιαστούν κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως η οδηγία για διεξαγωγή των αγώνων χωρίς κόσμο να παραταθεί και πέραν των 15 ημέρων. Δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο οι τίτλοι φέτος να κριθούν σε όλα τα αθλήματα και τα πρωταθλήματα χωρίς κόσμο. Από το να δούμε τελικό του κυπέλλου Ελλάδος σε άδειες εξέδρες, σε όποια πόλη της χώρας κι αν γίνει, μέχρι την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία με την παρουσία μονάχα της πρωθιέρειας και των ιερειών, λόγω της νεόφερτης γρίπης.