Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος και δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης για την αθωωτική απόφαση του ισπανικού δικαστηρίου, στην υπόθεση των κατηγορουμένων ναυτικών του πετρελαιοφόρου «PRESTIGE», που ναυάγησε στις 13 Νοεμβρίου 2002 στις ακτές της Γαλικίας, προκαλώντας τεράστια θαλάσσια οικολογική καταστροφή.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΟΛΠ, ο κ. Ανωμερίτης, ο οποίος ηγήθηκε της «πρωτοβουλίας» που συγκέντρωσε 6.200 υπογραφές για την απελευθέρωση του πλοιάρχου, Απόστολου Μάγκουρα, ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Ναυτιλίας της Ε.Ε., είχε ευθέως από τις πρώτες στιγμές δηλώσει, ότι «για την οικολογική καταστροφή ευθύνονται οι χειρισμοί των Ισπανικών Αρχών, οι οποίες 6 μέρες μετά το ναυάγιο βύθισαν το πλοίο».

Όπως αναφέρεται μάλιστα στην ανακοίνωση, ο κ.Ανωμερίτης είχε τότε ζητήσει «να διεξαχθεί το ταχύτερο δυνατό η δίκη, για να φανεί η αλήθεια» καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την προδικαστική μεταχείριση του πλοιάρχου ως τριτοκοσμική.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΛΠ, «αυτή η περιβαλλοντική τραγωδία έδωσε τη δυνατότητα, χάρις στην ελληνική Προεδρία του 2003, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μέτρων της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας υπέρ μίας “ποιοτικής ναυτιλίας”, χωρίς εξωχώρια υπερήλικα μονοπύθμενα πετρελαιοφόρα. Μιας πολιτικής, στην οποία και πάλι πρωτοπόρησαν οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες, οι οποίες σήμερα συγκροτούν τον πλέον σύγχρονο και ποιοτικό στόλο του κόσμου. Η πλήρης όμως αλήθεια για το τι έγινε τότε ακόμα δεν έχει γραφτεί».