Χωρίς συνεδριάσεις θα είναι σήμερα τα δικαστήρια από τις 10:00-15:00 μετά την απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να απέχουν από τα καθήκοντά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την επίθεση κατά της δικαστικής υπαλλήλου στην Ευελπίδων

Η Ένωση εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την «ολιγωρία των αρμοδίων και τη μη λήψη αποτελεσματικών μέτρων ασφαλείας, «παρά την υποβολή από μέρους μας επανειλημμένων σχετικών αιτημάτων.

Η Ένωση εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς την δικαστική υπάλληλο και καταδίκασε την εις βάρος της απρόκλητη εγκληματική ενέργεια, «η οποία προστίθεται στη σειρά των αλλεπάλληλων και συχνών επιθέσεων εναντίον της Δικαιοσύνης (εκρηκτικός μηχανισμός στα γραφεία της Ένωσης, βομβιστικές ενέργειες σε κατοικίες δικαστικών λειτουργών και σε δικαστικά καταστήματα)», όπως αναφέρει.

Συμβολικές και ολιγόλεπτες καταλήψεις των εισόδων των δικαστικών κτηρίων πριν την έναρξη των συνεδριάσεων αποφάσισε και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, μετά την επίθεση κατά της γραμματέως της ανακρίτριας στην Ευελπίδων την Παρασκευή. Οι δικαστικοί υπάλληλοι θα κάνουν στάση εργασίας από τις 10 έως τη λήξη της βάρδιας.

«Για άλλη μια φορά ο χώρος εργασίας μας, ο χώρος των Δικαστηρίων, γίνεται χώρος εγκληματικής ενέργειας. Η επίθεση με μαχαίρι σε συνάδελφο του Πρωτοδικείου Αθήνας, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από γεγονότα, όπως η εκτέλεση μελών του Δικαστηρίου στα Ιωάννινα, η εκτέλεση του κατηγορουμένου στο ΜΟΔ του Πειραιά προ ετών, η εκτέλεση κατηγορουμένου στην Ανάκριση της Ευελπίδων πέρσι, η έκρηξη βομβών στη Θεσσαλονίκη και στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας, σε ώρα εργασίας, η αποστολή πακέτου βόμβας στην Ορεστιάδα με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό συναδέλφου και η πρόσφατη αποστολή επιστολής – βόμβας στο Πρωτοδικείο Αθήνας, είναι μερικά από αυτά», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, καταδικάζοντας την επίθεση στο Πρωτοδικείο.