Συνεχίζεται και σήμερα η γενική απεργία σε Χίο και Λέσβο, με τους κατοίκους και τους φορείς να αντιδρούν στη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ η απεργία αφορά όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Νομικό Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους Ο.Τ.Α. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!» λέει η ΑΔΕΔΥ.

Χθες κάτοικοι εισέβαλαν σε ξενοδοχείο που έμεναν αστυνομικοί των ΜΑΤ στη Χίο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 9 αστυνομικοί. Για την επίθεση έγινε μία σύλληψη και 11 προσαγωγές.

Η χθεσινή μέρα ήταν πολύ δύσκολη και στη Λέσβο καθώς υπήρξαν νέες εντάσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των ΜΑΤ, με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης

Ήδη στις 9 το πρωί αναχώρησαν από το λιμάνι της Μυτιλήνης οι άνδρες της Αστυνομίας (διμοιρίες ΜΑΤ – ΥΜΕΤ).

Με το ίδιο πλοίο θα μετακινηθούν ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα, αλλά και τα μηχανήματα του Στρατού που είχαν μεταφερθεί στο νησί τα ξημερώματα της Τρίτης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες στην επιταγμένη έκταση στο Καβακλή

Η αναχώρηση έγινε από τη Μυτιλήνη με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε προκειμένου να μεταφέρει από το νησί τις αστυνομικές δυνάμεις. Στις 12 το μεσημέρι το ίδιο πλοίο θα παραλάβει από τη Χίο τις αντίστοιχες δυνάμεις.

Δείτε φωτογραφίες από τη Χίο: