Στη Βουλή ενώθηκαν οι απεργιακές πορείες κατά του ασφαλιστικού

Παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας


ΕΛΛΑΔΑ
12:26
18/02/2020
Στη Βουλή ενώθηκαν οι απεργιακές πορείες κατά του ασφαλιστικού
1
loading

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, καθώς και άλλων εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών, ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Από εκεί ξεκίνησε πορεία με προορισμό την πλατεία Συντάγματος.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων», οι συγκεντρωμένοι πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τη Βουλή.

Η ΑΔΕΔΥ, μεταξύ άλλων, διεκδικεί την κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, καθώς και τη δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. «Η κοινωνική ασφάλιση αφορά, συνολικά, τη ζωή των εργαζομένων, τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού τους βίου και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τη λεηλατήσει. Γι' αυτό και ο μόνος δρόμος που μας απομένει για να ανατρέψουμε τις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις είναι ο δρόμος του αγώνα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, μαζικό συλλαλητήριο κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, ζητώντας, μεταξύ άλλων, απόσυρση του νομοσχεδίου, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ). Επίσης και το ΠΑΜΕ πραγματοποιώντας πορεία έφτασε μπροστά από το κοινοβούλιο

Τέλος στα Χαυτεία συγκεντρώθηκαν τα πρωτοβάθμια σωματεία όπου πραγματοποίησαν ξεχωριστή πορεία μέχρι τη Βουλή

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει διακοπεί.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Kostas Palaiologos

    Στην βουλή ενώθηκαν όλοι οι εργατοπατερες για να διεκδικήσουν πίσω λαπτοπς για ολο το γεννεολογικό δεντρο τους, ξενοδοχεία, πληρωμενες βόλτες στο εξωτερικο και γιατι όχι και μια καριερα ως πολιτικοί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει