Το καλοκαίρι του 2020 θα λειτουργήσει το ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα με τη θυσία του Αβραάμ, στις 31 Ιουλίου, να είναι το πρώτο μεγάλο θρησκευτικό γεγονός που θα σηματοδοτήσει τη λειτουργία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», την προσεχή εβδομάδα θα συνεδριάσει η διοικούσα επιτροπή του τεμένους με στόχο να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την ανάθεση των υπηρεσιών φύλαξης του χώρου, καθαρισμού και για την προμήθεια των υλικών. Παράλληλα, αναζητούνται προς ενοικίαση χώροι για τα γραφεία των υπαλλήλων και της διοικούσας επιτροπής. Καθώς η ολοκλήρωση των διαγωνισμών απαιτεί τουλάχιστον ένα τρίμηνο, οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία του τεμένους εκτιμάται ότι θα πληρωθεί στα τέλη Μαΐου. Να σημειωθεί ότι φέτος το Ραμαζάνι ξεκινάει τον Απρίλιο και τελειώνει τον Μάιο.

Ήδη, η διοικούσα επιτροπή του τεμένους αποφάσισε τη στελέχωσή του με τρεις δημοσίους υπαλλήλους, μέσω απόσπασης από τις οργανικές τους θέσεις. Για τις θέσεις υπεβλήθησαν τελικά αιτήσεις από 25 δημοσίους υπαλλήλους. Οι τρεις θα χρησιμοποιηθούν για λογιστικά θέματα, γραμματειακή υποστήριξη, καθώς και για τεχνικά ζητήματα.

Το Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών βρίσκεται στην Ιερά Οδό 144. Είναι χωρητικότητας 300 ατόμων, ενώ για τη διευθέτησή των εσωτερικών του χώρων υπάρχει συμφωνία των μουσουλμανικών δογμάτων. Υπάρχει μεγάλος αύλειος χώρος με συντριβάνι μπροστά από το κεντρικό κτίριο και προσεγμένοι χώροι των κήπων και του πάρκου. Όπως ορίζει η σχετική απόφαση, «το ωράριο λειτουργίας του είναι όλες τις ώρες και τις ημέρες, μισή ώρα πριν από την ώρα τέλεσης από τον ιμάμη της πρώτης προσευχής έως και μισή ώρα μετά την ώρα τέλεσης από τον ιμάμη της τελευταίας προσευχής. Κατά τη διάρκεια δε του ιερού μουσουλμανικού μήνα (Ραμαζάνι) και της εορτής της Θυσίας του Αβραάμ, θα λειτουργεί εικοσιτετραώρου βάσεως».

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.