Σε πνιγμό στη θάλασσα οφείλεται ο θάνατος του βρέφους που βρέθηκε νεκρό το μεσημέρι της Τετάρτης, στην περιοχή της πλαζ, στην Αγυιά της Πάτρας, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ σχετικά με την ιατροδικαστική εξέταση της σορού.

Η 27χρονη μητέρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου της ασκήθηκαν διώξεις και στη συνέχεια θα πάει στον ανακριτή όπου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την πράξη της.

Στη γειτονιά δεν είχαν καταλάβει το παραμικρό για τη γυναίκα, ότι δηλαδή ήταν έγκυος, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Προχθές πήγε στο νοσοκομείο της Πάτρας όπου γέννησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγε κρυφά τη νύχτα, δεν την κατάλαβε κανείς και πλέον κατηγορείται για τον θάνατο του παιδιού που βρέθηκε σε παραλία στην Πάτρα.

Το μωρό εντοπίστηκε από διερχόμενο ζευγάρι. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το βρέφος (που ήταν κορίτσι) ήταν τυλιγμένο με κουβέρτα, ενώ το πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, το βρέφος όταν βρέθηκε φορούσε φόρμες και αρχικά ο άντρας που το εντόπισε το πέρασε για κούκλα.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο δικηγόρος της 26χρονης, Γ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι η γυναίκα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και συγκεκριμένα σε κατάσταση σοκ.

«Δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει. Δεν έχει κατανοήσει την κατηγορία που της αποδίδεται, ότι έχει σκοτώσει ένα βρέφος 24 ωρών, το παιδί της» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της

«Είναι σε κατάσταση που σε υπερβολικό βαθμό πιστοποιεί τη διαταραχή της» πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η γυναίκα πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη.

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι περιθωριακό άτομο, υπάρχει οικογενειακό περιβάλλον» πρόσθεσε ο κ. Αποστολόπουλος. «Σκοπός της ήταν το παιδί να εντοπιστεί από κάποιο τρίτο πρόσωπο, αυτή την αίσθηση μου έχει δημιουργήσει» είπε ο δικηγόρος.