Στις δυο εφέτες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου, τρεις δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής για επιθέσεις κατά αλλοδαπών ατόμων που έγιναν στην Αιτωλοακαρνανία, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ειδικότερα, η πρώτη δικογραφία αφορά επίθεση περίπου 80 ατόμων σε κατοικίες Ρομά στο Αιτωλικό στις 4.1.2013.
Από τα στοιχεία που έχουν διασταυρωθεί, οι 8 από τους 80 δράστες κινούνται στο χώρο της Χρυσής Αυγής, ενώ η δεύτερη αφορά συμβάν που εξελίχθηκε το Δεκέμβριο του 2012, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε καταυλισμό Ρομά Βουλγαρικής καταγωγής και πέταξαν εύφλεκτα υλικά και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με την τρίτη δικογραφία, άγνωστοι κουκουλοφόροι έσπασαν το τζάμι σπιτιού πακιστανού στη Ναύπακτο και πέταξαν μέσα στουπί φλεγόμενο.

Τέλος, στις τρεις δικογραφίες περιλαμβάνονται κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, όπως είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας (σε μια περίπτωση), εμπρησμό που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπους, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σωματικές βλάβες, παραβίαση νομοθεσίας περί όπλων, παραβίαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων, απρόκλητη φθορά, κ.λπ.