Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, στην Κρήτη, λόγω έντονης χιονόπτωσης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Στεφανάκης, λόγω του χιονιού δεν εξασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση των μαθητών στα σχολεία, «όποτε η λήψη της απόφασης για κλείσιμο υπήρξε επιβεβλημένη».

Βελτίωση των καιρικών φαινομένων αναμένεται σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός θα διατηρηθούν και το επόμενο διάστημα, ενώ θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι στο Αιγαίο, φτάνοντας έως και τα εννέα μποφόρ. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, των Σποράδων, της Εύβοιας και των Κυκλάδων καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές των νοτιοανατολικών ηπειρωτικών, του Αιγαίου και της Κρήτης.

Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το πρωί και στην Κρήτη από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

(φωτογραφία αρχείου)