Νέος σεισμός σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα, στη θαλάσσια περιοχή 144 χιλιόμετρα νότια της Ρόδου και 74 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, αρχικά ο σεισμός προσδιορίστηκε να έχει μέγεθος 5,9 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων, αλλά στη συνέχεια αναθεωρήθηκε σε 5,8 Ρίχτερ και κατόπιν σε 5,7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός που σημειώθηκε στις 13:24 το μεσημέρι με επίκεντρο στον υποθαλάσσιο χώρο 57 χιλιόμετρα ανατολικά της Καρπάθου, είδε μέγεθος 5,3 Ρίχτερ.

Υπενθυμίζεται ότι, η περιοχή κινείται στον… χορό των Ρίχτερ το τελευταίο διάστημα, καθώς το απόγευμα της Τρίτης (28/01) σημειώθηκε σεισμός 5,2 Ρίχτερ, ενώ την Τετάρτη (29/01) η σεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε, με τον Εγκέλαδο να «γράφει» 4,7 Ρίχτερ.

Επίσης, σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε και τα ξημερώματα της Πέμπτης (30/01).

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για τον σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Το newsbeast.gr παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.

Σεισμός στην Ελλάδα και στον κόσμο: Ενημερωθείτε άμεσα για όλα όσα συμβαίνουν.