Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Ομίλου ING, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι προετοιμασίες για το αρχικό σχέδιο από-επένδυσης των Ασφαλιστικών Εργασιών από τις εργασίες Διαχείρισης Κεφαλαίων με τη διαδικασία της Δημοσίας Εγγραφής (Initial Public Offering IPO) συνεχίζονται βάσει προγράμματος. Η μετάβαση έχει προγραμματιστεί να γίνει το 2014, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στις αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, η ING Insurance ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει στο μέλλον να μετονομαστεί σε «NN». Πρόκειται για μία νέα ταυτότητα, που συνδυάζει αρμονικά την κληρονομιά και ολλανδική καταγωγή με τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου διεθνούς οργανισμού με μία ονομασία αναλλοίωτη στο χρόνο.

Μολονότι η επικείμενη μετονομασία του Ομίλου ING ανακοινώνεται σήμερα, οι διαδικασίες της μετονομασίας αυτής θα απαιτήσουν περισσότερο χρόνο και θα ξεκινήσουν, εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία η είσοδος της ING Insurance στην αγορά. Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει, οι επιχειρησιακές μονάδες των ING Insurance, ING Investment Management και Nationale-Nederlanden θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους διατηρώντας τις υπάρχουσες επωνυμίες τους. Η παρούσα ανακοίνωση δεν επηρεάζει την επωνυμία της ING Bank ως προς τη λειτουργία της.

Ο CEO του Ομίλου ING, Ralph Hamers, ανέφερε σχετικά: «Η ING Insurance βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά την προετοιμασία της, για να αποκτήσει αυτόνομη λειτουργία. Η ανακοίνωση που επικοινωνείται σήμερα για την προγραμματισμένη μετονομασία σε “NN” αποτελεί σημείο-ορόσημο και υπογραμμίζει ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της αναδιάρθρωσης του Ομίλου ING. Κατά την περίοδο αυτή των αλλαγών, θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε ένα ισχυρό και βιώσιμο μέλλον για την επιχειρησιακή μας δραστηριότητα, θέτοντας πάντα ως βασική μας προτεραιότητα τις ανάγκες των πελατών μας».

Η προέλευση της ING Insurance χρονολογείται περίπου 170 χρόνια πριν. Στη χρονική διάρκεια αυτή, οι οργανισμοί Nationale-Nederlanden, ING Investment Management και ING Insurance θεμελίωσαν κυριαρχικές θέσεις στην Ευρώπη, με ισχυρότατη παρουσία σε περισσότερες από 15 χώρες. Απασχολεί περί τους 12,000 εργαζομένους, οι οποίοι προσφέρουν συνταξιοδοτικές, ασφαλιστικές, επενδυτικές και τραπεζικές υπηρεσίες σε περισσότερους από 15 εκατομμύρια πελάτες.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ING Insurance, Lard Friese, διατύπωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα το “NN” ως το μελλοντικό όνομα και λογότυπό μας. Οικοδομούμε έναν νέο οργανισμό, που θα φέρει κάτω από μία δυναμική και ανταγωνιστική επωνυμία τρεις σπουδαίες και κυρίαρχες επωνυμίες της Ευρωπαϊκής αγοράς στους τομείς των Ασφαλειών και της Διαχείρισης Κεφαλαίων. Μολονότι η επωνυμία “NN” είναι νεοσυσταθείσα, έχει τις ρίζες της σε μια πλούσια κληρονομιά. Επειδή επιθυμία μας είναι να διατηρήσουμε την αναγνωρισιμότητα και να μείνουμε κοντά στους πελάτες μας σε πολλές αγορές ανά τον κόσμο, θα ορίσουμε σε τοπικό επίπεδο στις διάφορες χώρες συνοδευτικές επιχειρηματικές επωνυμίες στη νέα επωνυμία “NN”. Η ING Investment Management θα μετονομαστεί σε NN Investment Partners. Η ονομασία αυτή τονίζει την ιδιαίτερη επιχειρηματική πρόταση, παραμένοντας ξεκάθαρα κάτω από την ίδια «οικογενειακή» επωνυμία. Πεποίθησή μας είναι ότι αυτή είναι η ορθή πορεία για τον οργανισμό μας και για τους πελάτες μας. «Είμαστε μια εταιρεία για το μέλλον: ΝΝ.»