Στην Αθήνα θα φτάσουν το πρωί της Παρασκευής συνταξιούχοι, μέλη του σωματείου «Η Συσπείρωση» από τη Θεσσαλονίκη, για να παραβρεθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), και ως «διάδικοι» , όπως ανέφεραν, να δώσουν «το παρών» στην εκδίκαση της υπόθεσης για τα αναδρομικά.

Σημειώνεται πως έξω από το κτίριο του ΣτΕ αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Ο ΕΦΚΑ, δηλαδή η κυβέρνηση, ζητάει από το ΣτΕ να ξανασυνεδριάσει, για να καταργήσει τη δική του απόφαση του 2015» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), ο πρόεδρος του σωματείου «Η Συσπείρωση», Βασίλης Παρτάλης και πρόσθεσε: «Είναι αδιανόητο να επανασυζητείται μια υπόθεση που έκλεισε με τις αποφάσεις του 2015 της ολομέλειας του ΣτΕ».

Οι συνταξιούχοι σημείωσαν ότι «πάνω από μισό εκατομμύριο συνταξιούχοι απεβίωσαν από το 2015», χωρίς να πάρουν αναδρομικά, ενώ κατήγγειλαν επίσης ότι επιδιώκεται να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα να προσφεύγουν στα πρωτοδικεία,όπως ορίζουν οι αποφάσεις του ΣτΕ, όπου έχουν εκδοθεί υπέρ τους θετικές αποφάσεις για τις συντάξεις.

Το σωματείο «Η Συσπείρωση» καλεί -με κοινή ανακοίνωση του με το «Κίνημα Συνταξιούχων» της Αθήνας- σε συγκέντρωση συνταξιούχων, αύριο, έξω από το ΣτΕ.