Τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τα Χανιά το τελευταίο 24ωρο καθιστούσαν απαγορευτική την πραγματοποίηση του τελετουργικού της κατάδυσης του Σταυρού.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Παρά τον υψηλό κυματισμό, το κρύο και την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο λιμάνι Χανίων, ο Μητροπολίτης έριξε τον σταυρό στη θάλασσα και κολυμβητές έπεσαν να τον πιάσουν.

Όμως, με τον καιρό δεν μπορείς να τα βάλεις εύκολα. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους κολυμβητές, την τρίτη φορά που βούτηξε για να πιάσει τον σταυρό άρχισε να παρουσιάζει πρόβλημα, εμφανίζοντας κράμπες που τον δυσκόλευαν να βγει από τη θάλασσα.

Ευτυχώς, εκεί βρίσκονταν για λόγους ασφαλείας, μέλη της Εθελοντικής Ναυαγοσωστικής Μονάδας Ναυτικού Ομίλου Χανίων. Εθελοντής ναυαγοσώστης βούτηξε και ανέσυρε με ασφάλεια τον κολυμβητή ο οποίος ήταν στα πρόθυρα υποθερμικού σοκ.

Να σημειωθεί ότι οι καιρικές συνθήκες στο λιμάνι ήταν τέτοιες, με τα κύματα να σκάνε στο χερσαίο τμήμα και να καλύπτουν μέρος αυτού, με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης, που ήταν εκεί λόγω της τελετής κατάδυσης του σταυρού, να καλυφθεί από κύμα και να “μείνει”!

Δείτε το περιστατικό στο 1:18