Την παραίτησή του από το πανεπιστήμιο της Πάτρας προανήγγειλε ο καθηγητής της σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στο Ράδιο Γάμμα.

Φεύγει, όπως είπε πικραμένος, γιατί μετά από αγώνα είκοσι και πλέον χρόνων όταν αρρώστησε από ένα πρόβλημα στις φωνητικές του χορδές τον πέρασαν ΕΔΕ γιατί δεν μπορούσε ένα μικρό διάστημα να κάνει μάθημα!

Αυτό ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι, σύμφωνα με τον γνωστό καθηγητή Σεισμολογίας, καθώς δέχτηκε «χτυπήματα» την στιγμή που αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας, και μετά και τον πόλεμο, όπως είπε, που δεχόταν όλα τα χρόνια για το έργο του στο πανεπιστήμιο Πατρών, τον οδήγησε να πάρει την απόφαση της αποχώρησής του.

Πρόλαβε, όπως είπε, να συνδέσει το σεισμολογικό κέντρο στο πανεπιστήμιο της Πάτρας με τα σεισμολογικά του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Αθηνών και αυτό που ελπίζει είναι να διατηρήσουν ό,τι έχτισε τόσα χρόνια.

«Κουράστηκα από ατέλειωτα ξενύχτια και γνώρισα πόλεμο και μοχθηρότητα. Εγώ αποχωρώ για άλλους χώρους, στους οποίους είμαι περιζήτητος», κατέληξε ο κ. Τσελέντης.