Ανακοίνωση για το πώς έγινε η κατάληψη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Στην ανακοίνωσή τους, οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι περίπου στις 6.10 το πρωί άτομα που κινούνταν στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας προσέγγισαν το υπουργείο και ξαφνικά πήδηξαν τα κιγκλιδώματα, μπήκαν στον προαύλιο χώρο και κινήθηκαν οργανωμένα προς την είσοδο του κτηρίου με πρόθεση την κατάληψή του.

Όπως αναφέρει η ΓΑΔΑ, η αστυνομική δύναμη που υπήρχε στο σημείο, κατάφερε σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να ασφαλίσει τις εισόδους και να αποτρέψει την επερχόμενη κατάληψη. Ταυτόχρονα προσέγγισε την είσοδο του υπουργείου λεωφορείο, από το οποίο αποβιβάστηκαν 40-50 άτομα, τα οποία άνοιξαν την εξωτερική πόρτα και εισήλθαν και αυτά στο προαύλιο. Επίσης άλλη ομάδα 50 ατόμων κινήθηκε από την οδό Πανεπιστημίου και ενώθηκε με τους προηγούμενους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που μετέβησαν στο σημείο, επανειλημμένα κάλεσαν και έδωσαν διορία στους συγκεντρωμένους να ελευθερώσουν την είσοδο και να μετακινηθούν στο πεζοδρόμιο. Σε όλες τις περιπτώσεις οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν, ενώ όταν κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, απωθήθηκαν με «την απολύτως αναγκαία και περιορισμένη χρήση χημικών», όπως λένε.