Μπορεί, όπως μας λένε να περάσαμε τον κάβο και να είμαστε προ των πυλών για το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά αυτό είναι κάτι που ό,τι κι αν σημαίνει θα αργήσει να φανεί στην καθημερινότητα του πολίτη.

Και αυτό είναι κάτι που φαίνεται χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο αρκεί κάποιος να κάνει μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας.

Τα κατεβασμένα ρολά και τα κλειστά καταστήματα με το μεγάλο «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» στη βιτρίνα «φωνάζουν» ότι κάθε άλλο παρά ανάπτυξη ζούμε.

Οι θερινές εκπτώσεις κάθε άλλο παρά επιτυχημένες κρίνονται σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με συνέπεια μετά το τέλος των εκπτώσεων να κλείσουν ακόμα περισσότερα καταστήματα.

Πλέον στο κέντρο της Αθήνας όταν μιλάμε για κλειστά καταστήματα, εννοούμε ολόκληρους δρόμους οικοδομικών τετραγώνων χωρίς ούτε μία ανοιχτή εμπορική επιχείρηση.

Το κέντρο της πρωτεύουσας έχει πλέον καινούρια κτήρια-ορόσημο να της θυμίζουν την νέα οικονομική εποχή. Κτήρια όπως το παρατημένο συγκρότημα καταστημάτων στην γωνία Αιόλου και Σταδίου, αλλά και το καμένο μετά τα επεισόδια του Φεβρουαρίου του 2012 κτήριο στη γωνία της οδού Σταδίου με την Παρνασσού, να έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της νέας εποχής που ζει η ελληνική κοινωνία.

Ακόμα και ο εμπορικότερος δρόμος της πρωτεύουσας η οδός Ερμού, δεν έχει ξεφύγει από αυτό τον κανόνα με πλήθος καταστημάτων να παραμένουν κλειστά ενώ ακόμα και περίπτερα δεν δουλεύουν στις άκρες των πεζοδρομίων.


Δείτε μερικές φωτογραφίες που δείχνουν ποια είναι η εικόνα του κέντρου της Αθήνας σήμερα.