Νέο κακοκαιρία εξπρές καταφτάνει στη χώρα μας. Το βαρομετρικό χαμηλό «Ετεοκλής» που αναμένεται να δημιουργηθεί κατά της διάρκεια της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου στην Αδριατική θα κινηθεί γρήγορα νοτιοανατολικά προς τη χώρα μας, και θα αρχίσει να την επηρεάζει από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από το πρωί θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως το πρωί του Σαββάτου 14/12 στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των δυτικών και βορειοδυτικών ηπειρωτικών. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ του Σαββάτου καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα του «Ετεοκλή».

Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική αλλά πρόσκαιρη ενίσχυση κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 14/12, και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο έως 9 και πιθανώς κατά τόπους στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο έως 10 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα στραφούν γρήγορα από νοτιοδυτικούς σε βορειοδυτικούς και θα φτάνουν τα 8 και πρόσκαιρα κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Στο σχετικό χάρτη μπορείτε να δείτε τις περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ το Σάββατο 14/12.

Πιθανότητα ισχυρών φαινομένων στην Αττική

Από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι του Σαββάτου 14/12 θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες και στην Αττική, οι οποίες παρότι θα είναι σχετικά μικρής διάρκειας υπάρχει πιθανότητα να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 9 μποφόρ. Στους 2 χάρτες που ακολουθούν φαίνεται ο ολικός υετός και ο άνεμος που αναμένεται στην Αττική το πρωί του Σαββάτου 14/12.