Τις πολυσχιδείς δράσεις της εθελοντικής διασωστικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων που απαρτίζεται από 350 εθελοντές – διασώστες είναι έτοιμο να στηρίξει το Υπουργείο Τουρισμού.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Κωνσταντίνος Φεζούδης και ο γραμματέας της Βάσης Ετοιμότητας Αττικής Παναγιώτης Χατζημαλλής βρέθηκαν στο γραφείο του υφυπουργού Μάνου Κόνσολα και τον ενημέρωσαν τόσο για την ανθρωπιστική και εθνική τους δράση όσο και για το γεγονός ότι γνωστός εφοπλιστικός όμιλος τους χορήγησε πέντε απινιδωτές που θα τοποθετηθούν σε ισάριθμα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου πελάγους με σκοπό να σώσουν ζωές που τυχόν θα κινδυνεύσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απινιδωτές αυτοί θα τοποθετηθούν σε καίρια σημεία του Αγαθονησίου, της Χάλκης, της Ψέριμου της Καρπάθου και της Θάσου.

Παράλληλα συμφωνήθηκε να τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού η δράση της Ομάδας για εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες των κατοίκων των απομακρυσμένων νησιών, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν μόνοι τους έκτακτες καταστάσεις πριν την έλευση της επείγουσας προνοσοκομειακής βοήθειας.