Σε μάστιγα που πλήττει ακόμα και τις μικρότερες κοινωνίες, όχι μόνο αυτές των μεγάλων αστικών κέντρων, έχει εξελιχθεί η μοναξιά και η απομόνωση, όπως φαίνεται και από την τραγική ιστορία ενός 59χρονου στη Μυτιλήνη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή της Επάνω Σκάλας.

Όπως αναφέρει το emprosnet.gr, η ιδιαίτερα δυσάρεστη μυρωδιά που έβγαινε από το σπίτι του 59χρονου, έκανε τους γείτονες να ανησυχήσουν και να αποφασίσουν να τον επισκεφτούν στο σπίτι του. Εκεί βρήκαν το μοναχικό άνδρα νεκρό και σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, έσπευσε στο σημείο για να μεταφέρει τη σορό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για νεκροψία – νεκροτομή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατος του 59χρονου οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ωστόσο αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή για να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Ο νεκρός, συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, γνωστός στην κοινωνία της Μυτιλήνης και απ’ την ενεργό συμμετοχή του στο παρελθόν σε πολιτιστικούς φορείς, ζούσε εδώ και αρκετά χρόνια μόνος του, στο σπίτι που νοίκιαζε στην οδό Πανσεληνά Αγιορείτου, αποτραβηγμένος, σύμφωνα με τους γείτονές του, από τους δικούς του.

Παρά το ότι δεν ήταν αρκετά μεγάλος, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, που τον κρατούσαν καθηλωμένο στο σπίτι καθώς δύσκολα μπορούσε να μετακινηθεί.

Σε περίπτωση που χρειαζόταν κάτι από την αγορά, συνήθιζε να απευθύνεται στους γείτονες, με τους οποίους διατηρούσε αρκετά καλές σχέσεις, με τους περισσότερους να τον συμπαθούν, καθώς, όπως έλεγαν, ήταν καλός, ήσυχος άνθρωπος και δεν ενοχλούσε κανέναν.

Οι περισσότεροι δηλώνουν έκπληκτοι με το θάνατο του 59χρονου καθώς τίποτε δεν προμήνυε τον αιφνίδιο θάνατό του.