Στη ΜΕΘ του Ρίου το 2,5 ετών κοριτσάκι με σηψαιμικό σοκ

Διευθυντής ΜΕΘ Παίδων: Αυτή η ηλικία είναι ευάλωτη, προφανώς πρόκειται για κάποιο μικρόβιο


ΕΛΛΑΔΑ
10:45
04/12/2019
Στη ΜΕΘ του Ρίου το 2,5 ετών κοριτσάκι με σηψαιμικό σοκ
loading

Αγώνα δρόμου προκειμένου να διαφύγει οριστικά τον κίνδυνο για τη ζωή ενός κοριτσιού 2,5 ετών, δίνουν οι γιατροί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, μετά τη μεταφορά του παιδιού από την Κέρκυρα με ενδείξεις σηψαιμικού σοκ.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από την Κέρκυρα, συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το patrastimes.gr.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης, «είμαστε αισιόδοξοι είναι σταθεροποιημένο και υποστηρίζεται μηχανικά. Αυτή η ηλικία είναι ευάλωτη. Προφανώς πρόκειται για κάποιο μικρόβιο που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Συγχαρητήρια στο ΕΚΑΒ και στους ιπτάμενους που υπερβάλλουν εαυτό για να σώζουν παιδάκια».

Οι γιατροί του νοσοκομείου της Κέρκυρας διέγνωσαν το πρόβλημα στο 2,5 ετών κοριτσάκι και αμέσως ζήτησαν τη συνδρομή αεροσκάφους για την κατεπείγουσα μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Αμέσως απογειώθηκε ένα C-130 με προορισμό το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, «Ιωάννης Καποδίστριας». Στο νησί του Ιονίου, ωστόσο, επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες και το στρατιωτικό αεροσκάφος δεν κατάφερε να προσγειωθεί, λόγω πυκνής ομίχλης.

Οι γιατροί στην Κέρκυρα έδωσαν αγώνα και κατάφεραν να σταθεροποιήσουν προσωρινά την κατάσταση του παιδιού, έως ότου μεταφερθεί με ασθενοφόρο στην Πάτρα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει