Τα logistics ίσως είναι ο βασικότερος κλάδος στον οποίο οι «phygital» (physical + digital) επιλογές αποτελούν προτεραιότητα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κολοσσοί του χώρου έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους προς αυτη την κατεύθυνση.

Πρόσφατο είναι το παράδειγμα της GEFCO. Με ηγετική θέση στα logistics της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Όμιλος ανακοίνωσε την απόκτηση της Chronotruck αλλά και το λανσάρισμα της εφαρμογής Moveecar , πλατφόρμας που η ίδια η GEFCO ανέπτυξε.

Η Chronotruck συνδέει τους φορτωτές και τους μεταφορείς μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας χρησιμοποιώντας ισχυρούς αλγόριθμους ώστε να συνδέονται η ζήτηση με την προσφορά. Αυτό, όπως γίνεται αντιληπτό, επιφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στη λειτουργία της εταιρείας αλλά και στη δραστική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της, αφού λιγότερα φορτηγά βρίσκονται στους δρόμους. Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία στους φορτωτές να έναν μεταφορέα για φορτία τους, που κυμαίνονται από 50 κιλά έως 28 τόνους, στη σωστή τιμή και την κατάλληλη στιγμή. Με τον τρόπο αυτό, μάλιστα, οι μεταφορείς μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέα πελατειακή βάση

Από την άλλη πλευρά, η Moveecar είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα που δίνει λύσεις σε παρόχους υπηρεσιών logistics στην αγορά του αυτοκινησης,  καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής ενός αυτοκινήτου. Μεταξύ άλλων, δίνει τη δυνατότητα να εξασφαλιστεί αξιόπιστη μεταφορά μεταχειρισμένων οχημάτων προς πιθανούς αγοραστές ή και ενδιάμεσους φορείς στην αλυσίδα των logistics. Η δυνατότητα αυτή ανοίγει σημαντικές προοπτικές, αν αναλογιστεί κανείς ότι ετησίως πωλούνται 15 εκατ. καινούργια αυτοκίνητα και 45 εκατ. μεταχειρισμένα.

Μέσω της εφαρμογής Moveecar, είναι εφικτή η λήψη ειδοποίησης ότι μία μίσθωση αυτοκινήτου τλήγει. Οι χρήστες συνεπώς μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να παραγγείλουν επισκευές πριν επιστρέψουν το αυτοκίνητο στην εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης. Αν, για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης θέλει να πουλήσει το αυτοκίνητο, το Moveecar μπορεί να το μεταπωλήσει και να το μεταφέρει στο νέο ιδιοκτήτη. Αυτή είναι ένα απλό παράδειγμα υπηρεσίας key-to-key,  που αποδεικνύει το εύρος των λύσεων που προσφέρουν τέτοιες εφαρμογές.

Το παράδειγμα της GEFCO είναι ενδεικτικό της επόμενης μέρας των logistics. Μιας ημέρας που δεν είναι πλέον καθόλου μακρινή.