Με αέρα… NBA πραγματοποιήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, το δωρέαν σεμινάριο Προπονητικής, Φυσικοθεραπείας & Διαιτολογίας με θέμα «Αθλητές υψηλού αγωνιστικού επιπέδου: Επιλέγονται ή Δημιουργούνται;», το οποίο ήταν κυριολεκτικά… sold out! Eισηγητής του MasterClass, ο τ. διεθνής καλαθοσφαιριστής, παίκτης NBA, 2 φορές κάτοχος Ευρωλίγκα (2000, 2012), 5 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας, με Χάλκινο Μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ ανδρών (2009) και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Κ.), Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

«Ζούσα στην Αμερική με δύο βαλίτσες και ανά τρεις μήνες άλλαζα σπίτι. Κι αυτό συνέβαινε για δύο χρόνια. Με έκοψαν πέντε ομάδες! Πήγαινα, δοκιμαζόμουνα, έμενα για τρεις μήνες, με έκοβαν. Πήγαινα σε μια άλλη ομάδα. Κάθε φορά έλεγα ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΞΩ. Οπότε, αυτή η επιμονή και η πίστη στις δυνάμεις μου “ευθύνονται” για το γεγονός ότι δύο χρόνια μετά έπαιξα στο ΝΒΑ! Αν δουλέψεις σκληρά θα πετύχεις, απλά πίστεψε στον εαυτό σου»! Αυτά επεσήμανε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής, απευθυνόμενος στους σπουδαστές Αθλητισμού και Υγείας, αποτελώντας ο ίδιος ζωντανό παράδειγμα του μότο του ΙΕΚ ΑΛΦΑ: «BELIEVE.»

Μετά την εντυπωσιακή έναρξη του MasterClass -με video το οποίο παρουσίαζε την καριέρα του Ανδρέα Γλυνιαδάκη, καθώς και στιγμιότυπα από αγώνες του NBA, όπου αντιμετώπισε σπουδαίους αθλητές, όπως οι: Λεμπρόν Τζέιμς, Κόμπι Μπράιαντ, Σακίλ Ο΄Νίλ, Βασίλης Σπανούλης, Τιμ Ντάνκαν, Πο Γκασόλ- ο εισηγητής ανέπτυξε το κεντρικό θέμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου στις εξής θεματικές ενότητες:

Για τους σπουδαστές Προπονητικής:

1.      Ο κύκλος προπόνησης σε μια ομάδα ΝΒΑ

2.      Ο ρόλος του προσωπικού γυμναστή σε αθλητές υψηλού επιπέδου

3.      Η επιμονή ενός αθλητή για να πετύχει τους στόχους του και ο Προπονητής – Ψυχολόγος.

4.      Η διά βίου εκπαίδευση ενός προπονητή

Για τους σπουδαστές Φυσικοθεραπείας:

1.      Μέσα αποκατάστασης τραυματισμών σε μια ομάδα Euroleague

2.      Πρωτόκολλο αποκατάστασης σε μια ομάδα ΝΒΑ

3.      Τραυματισμοί αθλητών μπάσκετ: Συνεργασία Γυμναστή -Προπονητή- Φυσικοθεραπευτή

4.      Ο ρόλος της Φυσικοθεραπείας μετά το χειρουργείο ενός αθλητή

Για τους σπουδαστές Διαιτολογίας:

1.      Ποιες τροφές βελτιώνουν την απόδοση ενός επαγγελματία αθλητή

2.      Εγκεκριμένα Συμπληρώματα διατροφής

3.      Βιολογικά τρόφιμα και επαγγελματικός Αθλητισμός

4.      Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός προ–αγωνιστικού γεύματος

Το MasterClass με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων, δωρεάν σεμιναρίων «Sports, Health & Media» που διοργανώνει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, με εισηγητές, καταξιωμένους επαγγελματίες του Αθλητισμού -αθλητές, προπονητές, φυσικοθεραπευτές, αθλητικούς δημοσιογράφους, διαιτολόγους και sports managers μεγάλων ομάδων και ενώσεων! Με στόχο πάντα την πολυεπίπεδη κατάρτιση και ενίσχυση του βιογραφικού των σπουδαστών του στην Προπονητική, τη Φυσικοθεραπεία, την Αθλητική Δημοσιογραφία, τη Διαιτολογία και το Sports Management.

Για σπουδές στο Νο1 Sports School της χώρας, με ειδίκευση στην Προπονητική 12 αθλημάτων και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας ως Φυσικοθεραπευτής, Αθλητικός Δημοσιογράφος, Διαιτολόγος ή Sports Manager:

1.      Κάλεσε ΣΗΜΕΡΑ στο 210-9640117 & κλείσε ραντεβού με εξειδικευμένο Εκπαιδευτικό Σύμβουλο του ΙΕΚ ΑΛΦΑ

2.      Κάνε, δωρεάν, test επαγγελματικού προσανατολισμού, για να επιλέξεις σπουδές στο αθλητικό επάγγελμα που σου ταιριάζει (Προπονητική, Φυσικοθεραπεία, Αθλητική Δημοσιογραφία,  Διαιτολογία ή Sports Management)

3.      Εξασφάλισε τη δωρεάν συμμετοχή σου στο επόμενο δωρεάν σεμινάριο του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, με εισηγητή έναν ακόμα κορυφαίο επαγγελματία του Αθλητισμού

Κλείσε ΣΗΜΕΡΑ θέση για τα νέα τμήματα Φεβρουαρίου και σπούδασε στο ΙΕΚ των Πρωταθλητών στον Αθλητισμό & την Εκπαίδευση!

INFO

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117

iekalfa.gr