Αντικαπνιστικός νόμος: Στο 85% τα «άκαπνα» μαγαζιά σύμφωνα με τους τελευταίους ελέγχους

Το ποσοστό των «άκαπνων» μαγαζιών άγγιξε το 85%που δείχνει ότι η κοινωνία είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα


ΕΛΛΑΔΑ
17:42
24/11/2019
Αντικαπνιστικός νόμος: Στο 85% τα «άκαπνα» μαγαζιά σύμφωνα με τους τελευταίους ελέγχους
37
loading

Σύμφωνα με ενημέρωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τους ελέγχους που έγιναν από 20 έως 24 Νοεμβρίου για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου αποδεικνύεται, όπως αναφέρουν από την κυβέρνηση, ότι οι Έλληνες αγκαλιάζουν την προσπάθεια να μπει τέλος στο κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και να προστατευθεί η δημόσια Υγεία.

Μικτά κλιμάκια Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. συνέχισαν τους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε όλη την επικράτεια, υλοποιώντας το ειδικό πρόγραμμα ελεγκτικής δράσης και αξιοποιώντας στοιχεία από το 1142.

Από το σύνολο των 97 καταστημάτων που ελέγχθηκαν, δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 68%. Ειδικότερα, καπνίζοντες βρέθηκαν μόλις στο 15% του συνόλου των ελεγχθέντων καταστημάτων, δηλαδή το ποσοστό των «άκαπνων» μαγαζιών άγγιξε το 85%, ένα πολύ υψηλό ποσοστό που δείχνει ότι η κοινωνία είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα, να διεκδικήσει αλλά και να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και την κοινωνική ευεξία.

Αναλυτικές πληροφορίες για τους διενεργηθέντες ελέγχους παρατίθενται παρακάτω σύμφωνα με ενημέρωση του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ‘Αγγελου Μπινη:

1. Την Tετάρτη, 20.11.2019, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης ελέγχθηκαν 10 καταστήματα και κατεγράφησαν παραβάσεις σε 3 εξ αυτών. Σε κάθε περίπτωση επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ στους υπεύθυνους-ιδιοκτήτες των καταστημάτων, αλλά και πρόστιμο 100 ευρώ στους 3 θαμώνες που κάπνιζαν.

2. Την Πέμπτη, 21.11.2019, στην περιοχή του Κολωνακίου ελέγχθηκαν 10 ΚΥΕ και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 3 καταστήματα, στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ για παραβάσεις όπως: έλλειψη σήμανσης απαγόρευσης καπνίσματος και μη λήψη λοιπών μέτρων αποτροπής (απομάκρυνση σταχτοδοχείων) καθώς και για κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους εκτός προδιαγραφών.

3. Την Παρασκευή 22.11.2019, πραγματοποιηθήκαν έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας (Πλατεία Αγίας Ειρήνης και Μοναστηράκι) καθώς και στις Σέρρες και την Λάρισα.

Στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης ελέγχθηκαν συνολικά 11 ΚΥΕ κατά τις μεσημεριανές ώρες όπου και επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα των 500 ευρώ για έλλειψη σήμανσης απαγόρευσης καπνίσματος. Όλοι οι εξωτερικοί χώροι τηρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου

Στο Μοναστηράκι ελέγχθηκαν 10 ΚΥΕ και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 3 εξ αυτών αναφορικά με το Βιβλίο Αναφοράς Καπνίσματος, την ύπαρξη σταχτοδοχείων και την έλλειψη ή την ελλιπή σήμανση απαγόρευσης καπνίσματος.

Στην περιοχή των Σερρών έγινε έλεγχος σε 8 καταστήματα. Σε 4 εξ αυτών επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ καθώς εντοπίστηκαν τασάκια με αποτσίγαρα στους εξωτερικούς χώρους οι οποίοι ήταν περίκλειστοι μέχρι επάνω με παραπετάσματα και σκέπαστρο. Σε μία ακόμα περίπτωση επιβλήθηκε πρόστιμο 4000 ευρώ λόγω υποτροπής καθώς είχε επιβάλει πρόστιμο σε προηγούμενο έλεγχο η ΕΛ.ΑΣ.

Στην περιοχή της Λάρισας ελέγχθηκαν συνολικά 16 ΚΥΕ. Επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 2 περιπτώσεις. Στην πρώτη περίπτωση επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ στον ιδιοκτήτη και δύο πρόστιμα των 100 ευρώ στους καπνίζοντες. Στη δεύτερη περίπτωση επιβλήθηκε πρόστιμο 2000 ευρώ στον επιχειρηματία (κατάστημα 220 τ.μ.) και τρία πρόστιμα των 100 ευρώ στους καπνίζοντες.

4. Το Σάββατο 23.11.2019 και Κυριακή 24.11.2019 διενεργήθηκαν έλεγχοι σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και σε clubs στην Αττική (Λεωφ. Συγγρού, την Λεωφ. Πειραιώς, το Μπουρνάζι και το Περιστέρι) καθώς επίσης στο Ρίο της Πάτρας, στο ‘Αργος και στο Ναύπλιο.

Στις Λεωφ. Συγγρού και Πειραιώς ελέγχθηκαν 6 επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα των 6000 ευρώ σε 3 περιπτώσεις καθώς και 100 ευρώ σε δύο καπνιστές.

Στο Περιστέρι και στο Μπουρνάζι ελέγχθηκαν 10 ΚΥΕ σε 4 εκ των οποίων επιβλήθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ καθώς και 1 πρόστιμο 100 ευρώ σε θαμώνα που βρέθηκε να καπνίζει σε εσωτερικό χώρο.

Στην περιοχή του Ρίο Πατρών ελέγχθηκαν 11 ΚΥΕ στα οποία δεν βρέθηκαν καπνίζοντες σε εσωτερικούς χώρους. Επιβλήθηκε ένα πρόστιμο των 500 ευρώ για έλλειψη τήρησης Βιβλίου Αναφοράς Καπνίσματος.

Στο ‘Αργος και στο Ναύπλιο ελέγχθηκαν 15 καταστήματα, στα οποία δεν υπήρχαν καπνίζοντες στους εσωτερικούς χώρους. Επιβλήθηκαν 9 πρόστιμα των 500 ευρώ λόγω ελλιπούς σήμανσης ή έλλειψης Βιβλίου Αναφοράς Καπνίσματος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

37
σχόλια
 1. avatar Μετανάστης 2

  Τελικά βλέπω κακία από ανθρώπους που δεν καπνίζουν και τώρα κάνουν τους χαφιέδες στα τηλέφωνα.καπιοα μαγαζιά χάνουν πελάτες και χρήματα Επειδή αυτοί εκεί επάνω αποφασίζουν για εμάς και οι ίδιοι θα καπνίζουν στην Βουλή όπως Κάπιος υπουργός με πλαστές πινακίδες τα ξεχάσατε αυτά όταν θα καταλάβετε την νέα δημοκρατία θα πείτε που είσαι ΣΥΡΙΖΑ τελείωναν τα λόγια από την νέα δημοκρατία πάμε για φόρους τώρα λες και το πρόβλημα της Ελλάδας αυτοί την στιγμή είναι το τσιγάρο αλλά όλα εισπρακτικά μέτρα είναι

  1. avatar @ Μετανάστης 2

   Μας δουλεύεις ρε φίλε? Τόσα χρόνια οι μη καπνιστές ανεχόμασταν τον καπνό σας μέσα στη μούρη μας και δεν μιλάγαμε. Και μόλις βγήκε ένας νόμος που μας προστατεύει, λυσσάξατε από τη ζήλεια και την κακία σας. Δικαίωμά σας να πάθετε καρκίνο, δεν θα μας υποχρεώσετε όμως να πάθουμε κι εμείς. Αν δεν σας αρέσει, τα...κουβαδάκια σας και σ' άλλη παραλία!

   1. avatar tzon

    το θεμα ειναι οτι και στην παραλια θα ενοχλησε [...]

 2. avatar Ντραμπακουλας

  οποιος θελει καθετε σπιτι του και μοκο ,
  αλλιως να πατε σε καμμια εκλησια η σε
  κανενα νοσοκομειο για διασκεδαση
  που δεν καπνιζουν .βασικα ειναι οπως ενας νομος του
  2010 παλι για το καπνισμα με ημερομηνια ληξης
  μια απο τα ιδια,υ.γ δεν καπνιζω

 3. avatar μπραβο στην κυβερνησαρα μας

  καντε τους ελληνες χαφιεδες και ρουφιανους για να ξεχασουν τα οικονομικα προβληματα τους και το λαθρομεταναστευτικο.

 4. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  Πολλοί άνθρωποι καπνίζουν, μεθάνε, κάνουν χρήση ναρκωτικών και άλλων ουσιών και νομίζουν ότι είναι δικαίωμα τους να τα κάνουν όλα αυτά. Όμως έχει ενδιαφέρον τι λέει η Αγία Γραφή , δηλαδή ο Θεός που μας δημιούργησε για κάποιες αμαρτίες [9 Ή δεν ξέρετε ότι οι άδικοι τη βασιλεία του Θεού δε θα την κληρονομήσουν; Μην πλανάστε· ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε θηλυπρεπείς ομοφυλόφιλοι ούτε αρσενοκοίτες ομοφυλόφιλοι,
  10 ούτε κλέφτες ούτε πλεονέκτες, ούτε μέθυσοι ούτε υβριστές ούτε άρπαγες δε θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού.
  11 Και αυτά ήσασταν μερικοί· αλλά απολουστήκατε, αλλά αγιαστήκατε, αλλά δικαιωθήκατε με το όνομα του Κυρίου [μας] Ιησού Χριστού και με το Πνεύμα του Θεού μας.
  12 Όλα μου επιτρέπονται, αλλά όλα δε συμφέρουν· όλα μου επιτρέπονται, αλλά εγώ δε θα εξουσιαστώ από κανένα.] Α' Κορινθίους 6:9-12 και λίγο πιο κάτω λέει [19 Ή δεν ξέρετε ότι το σώμα σας είναι ναός του Αγίου Πνεύματος που είναι μέσα σας, το οποίο έχετε από το Θεό, και δεν ανήκετε στους εαυτούς σας;
  20 Γιατί αγοραστήκατε με τιμή· δοξάστε λοιπόν το Θεό με το σώμα σας [και με το πνεύμα σας, τα οποία είναι του Θεού]. Α' Κορινθίους 6:19-20.Που σημαίνει ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την ελευθερία από τον Θεό για το τι θα κάνει με το σώμα του και την υγεία του. Όμως ο άνθρωπος που θέλει να δοξάσει τον Θεό και τον Ιησού Χριστό πρέπει το σώμα του να το έχει άγιο+καθαρό. Γι αυτό ο άνθρωπος του Θεού δεν μπορεί να είναι δούλος στα πάθη ή σε εξαρτήσεις που τον φθείρουν ή τον μολύνουν ψυχή+σώμα.

  1. avatar tzon

   ευλογησον

  2. avatar Το δικό σου

   "Ιερό" ναρκωτικό είναι από τα πιό ζόρικα.

   1. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Η ζωή σου φεύγει και εσύ μια μέρα θα φύγεις από αυτόν τον κόσμο . Όμως φεύγεις προετοιμασμένος και γνωρίζοντας ποιος σε δημιούργησε και για ποιο σκοπό; Ή μήπως με τον τρόπο σου πιστεύεις και εσύ σε κάποιον θεό και σε θρησκευτικές παραδόσεις που δημιούργησαν κάποιοι άνθρωποι αλλά ο θεός αυτός δεν μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτήν την ζωή και βέβαια δεν θα σου δώσει αιώνια ζωή την ημέρα της ανάστασης; Μην κάνεις λοιπόν και εσύ το λάθος που έκανε αυτός ο άνθρωπος που δεν κατάφερε να απαντήσει στο πιο σημαντικό ερώτημα της ζωής : Γιατί γεννηθήκαμε σε αυτήν την γη, ποιο το νόημα όλων αυτών που βλέπουμε και το κυριότερο που πάμε όταν φεύγουμε από αυτήν την ζωή και που θα περάσουμε την αιωνιότητα μας.
    Η ζωή είναι ωραία όταν την ζεις μέσα στην αλήθεια και ξέρεις γιατί ζεις. Αλλιώς το πέρασμα σου από αυτήν την ζωή μπορεί να χαρακτηριστεί από πλήρη αποτυχία όσα πολλά υλικά πράγματα και αν απόκτησες ή όσο πολύ δόξα ή κοινωνική αναγνώριση από φθαρτούς ανθρώπους αν είχες όσο ζούσες.
    Το μεγάλο Ταξίδι . (Μήπως νομίζεις ότι είσαι ακόμα αρκετά νέος και έχεις χρόνο να μετανοήσεις ; Μήπως σε εφησυχάζει το γεγονός ότι όλοι γύρω σου φαίνεται να βαδίζουν στον ίδιο δρόμο που βαδίζεις και εσύ; Μήπως το βρίσκεις περιττό ή χάσιμο χρόνου να ασχοληθείς με την σωτηρία της ψυχής σου και να διαβάσεις τον Λόγο του Θεού; Αν ανήκεις σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες τότε επείγει να διαβάσεις με πολύ προσοχή αυτό το εντυπάκι)

    [...]

  3. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣΣ

   ξυπνα προιστορικε ανθρωπε. αυτα ειναι ανθρωπινες δημιουργιες των νεατερνταλ. οι ανθρωποι δεν περπαανε σο νερο τα φιδια δεν μιλανε και η γη δεν ειναι επιπεδη. ελεος πια. σε λιγο θα μας πεις να πιστευουμε και στον αη βασιλη.

   1. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Και τέλος η ανάσταση και η κρίση των ανθρώπων θα είναι κάπως έτσι. Τότε πολλοί άνθρωποι θα πουν (θα έπρεπε να ήμουν τρελός. Πως συμπεριφερθηκα τόσο επιπόλαια; ). Όμως τότε θα είναι πια πολύ αργά για κάποιον να αλλάξει την αιωνιότητα του. Γιατί τώρα που μπορούν όλοι να δεχτούν την χάρη και το έλεος του Ιησού Χριστού αυτοί γελούν ή αδιαφορούν ή το θεωρούν περιττό να ασχοληθούν με την σωτηρία της ψυχής τους. Όμως πίστεψε με τίποτα δεν είναι πιο επείγον από την σωτηρία του ανθρώπου. Και αν στο σύντομο χρόνο που ζούμε εδώ πάνω στην Γη κάποιος δεν βρει χρόνο να ασχοληθεί με την σωτηρία του τότε μπορώ μετά βεβαιότητας να πω ότι το πέρασμα αυτού του ανθρώπου από την Γη στέφθηκε από απόλυτη αποτυχία και ήταν μια σωστή τραγωδία. Διάβασε το παρακάτω και σκέψου. Που πιστεύεις ότι θα πήγαινες εσύ αν σήμερα εφευγες από αυτήν την ζωή; Και που θα ήθελες να πας για την αιωνιότητα σου. Να θυμάσαι ότι η απόφαση που θα πάρεις σε σχέση με τον Ιησού Χριστό θα καθορίσει την αιωνιότητα σου. Αυτή ήταν η ζωή σου ! (Γι αυτούς που πιστεύουν ότι όλα τελειώνουν εδώ και όλα τελειώνουν με τον θάνατο του ανθρώπου. Ο Ιησούς Χριστός όμως και η Αγία Γραφή μας μιλάνε για μια άλλη πραγματικότητα που συναντάμε όταν φεύγουμε από αυτήν την ζωή που κατά την γνώμη μου κανένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να αγνοεί !)
    [...]

   2. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Όσον αφορά τα αλλα σου ερωτήματα να πω ότι εγω δεν πιστεύω σε ανθρώπινες παραδόσεις ούτε στις θρησκείες που δημιούργησαν οι άνθρωποι για να δικαιολογούν την συνήδειση τους και να συνεχίσουν να κάνουν τις αμαρτίες που τους αρέσουν. Εγώ πιστεύω στον Ιησού Χριστό, ότι αναστήθηκε πραγματικά από τους νεκρούς και με αυτό απέδειξε ότι πράγματι είναι Υιός Θεού και ότι έχιε την δύναμη να κάνει ότι είπε και ότι υποσχέθηκε. Ακολουθώ μόνο ότι είναι γραμμένο μέσα στην Αγία Γραφή γιατί πιστεύω ότι ο Θεός φρόντισε το λόγια του να είναι γραμμένα για να μην μπορούν να αλλοιοθούν σε όλη την ιστορία.
    Ετσι οτιδηποτε είναι ενάντιο σε αυτά που δίδαξε και έκανε ο Ιησούς Χριστός το καταδικάζω και το αποκαλώ ψεύτικη θρησκεία. Και πρέπει να πω ότι η ψεύτικη θρησκεία δεν μπορεί να αναστήσει τους νεκρούς όυτε μπορεί να αλλάξει την ζωή μας και να μας απελευθερώσει από τα πάθη και τις αμαρτίες μας. Αν όμως κάποιος επικαλεσθει τον Ιησου Χριστό θα σωθεί και ο Ιησούς Χριστός θα τον αναστήσιε και θα του δώσει αιώνια ζωή στην αιώνια βασιλεία Του κατά την ημέρα της δευτέρας παρουσίας Του.

   3. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (1/3) Θα ήθελα να σου δώσω μια απάντηση στο ερώτημα σου γιατί ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν την ίδια απορία και επειδή δεν βρίσκουν απαντήσεις που να ικανοποιούν την λογική τους,καταλήγουν να μην πιστεύουν στον Θεό και στην Αγία Γραφή.
    Η Αγία Γραφή μας διαβεβαιώνει ότι εξ ενός ανθρώπου έγιναν όλα τα έθνη και οι φυλές ( δες την ομιλία του Αποστόλου Παύλου στην Αθήνα πριν 1950 χρόνια που απάντησε με πειστικά επιχειρήματα σε όλα αυτά τα ερωτήματα που είχαν οι Αθηναίοι εκείνης της εποχής. Αν έχεις μια Καινή Διαθήκη διάβασε Πράξεις Αποστόλων 17:26). Το ότι είμαστε όλοι οι άνθρωποι απόγονοι ενός πρώτου ανθρώπου του Αδάμ φαίνεται και από το αίμα. Το αίμα ενός Κινέζου μπορεί να μεταγγιστεί σε ένα λευκό ή μαύρο και το αντίστροφο. Πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε το ίδιο "είδος" δηλαδή έχουμε έναν κοινό πρόγονο. Όμως το αίμα του πιθήκου ή του γορίλα δεν μπορεί να μεταγγιστεί σε άνθρωπο είτε Έλληνα είτε Κινέζου γιατί δεν είναι το ίδιο είδος. Άρα το χρώμα του δέρματος δεν αλλάζει το "είδος". Αυτό είναι ακόμα μια απόδειξη πως ότι λέει η Αγία Γραφή είναι ακριβές, επιστημονικό και 100% αλήθεια , όπως η Αγία Γραφή είναι αληθινή σε όποιο θέμα της ζωής και αν αναφέρεται και οι άνθρωποι στερούν τον εαυτό τους από πολλές ευλογίες αλλά και γνώση της αλήθειας που θα είχαν αν μελετούσαν την Αγία Γραφή σαν τον Λόγο του Θεού όπως και πραγματικά είναι.

   4. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (2/3) Όμως θέλω να πω και κάτι άλλο. Είτε την δημιουργία του Θεού δέχεσαι σαν αλήθεια είτε την θεωρία της εξέλιξης το πρόβλημα πως πολλαπλασιάστηκε οι πρώτος οργανισμός παραμένει . Όμως η θεωρία της εξέλιξης πρέπει να απαντήσει και χιλιάδες άλλα ερωτήματα που δεν μπορεί να το κάνει αλλά ο Λόγος του Θεού απαντάει ακόμα και σε αυτό το ερώτημα άσχετα αν ο άνθρωπος που δεν θέλει να πιστέψει για ιδεολογικοπολιτικούς λόγους δεν θα πειστεί ούτε και με αυτό και αμέσως θα αρχίσει να ψάχνει για την επόμενη αναπάντητη ερώτηση για να δικαιολογήσει της απιστία του προς τον Θεό (και πιθανόν για να συνεχίσει να κάνει τις αμαρτίες που τόσο αγαπά και δεν θέλει με τίποτα να τις αποχωριστεί).
    Οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει θρησκείες στα μέτρα τους ώστε+να ικανοποιούν την αμαρτία τους +να νομίζουν ότι επειδή συμμετέχουν σε θρησκευτικές τελετές θα σωθούν.Ο Ιησούς όμως είπε ότι έχει την δύναμη να αναστήσει τον άνθρωπο+να του δώσει αιώνια ζωή αν ο άνθρωπος α)μετανοήσει από τις αμαρτίες του και β)αν δεχτεί το Ευαγγέλιο που μας έδωσε,το οποίο μας οδηγεί σε επίγνωση της αλήθειας,της αγάπης+της δικαιοσύνης του Θεού εδώ στην γη.Ο Ιησούς είπε πως θα αναστηθεί +αυτό θα είναι το σημείο πως ότι δίδαξε είναι αλήθεια και πως έχει την δύναμη να το κάνει.Και όπως το είπε ο Ιησούς έτσι έγινε.Αναστήθηκε.Ο τάφος+ ο θάνατος δεν μπόρεσε να κρατήσει Αυτόν που είναι ο αρχηγός της ζωής +ο Δημιουργός των πάντων,δηλαδή του σύμπαντος αλλά +του κάθε ανθρώπου.

   5. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό &Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη. Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (3/3) Το ερώτημα που τίθεται είναι:Θα ήθελες να γνωρίσεις τον αναστημένο Ιησού Χριστό που θέλει να έρθει +στην δική σου καρδιά σου αν τον επικαλεστείς ή θα επιμείνεις στην απιστία σου ή στην αμαρτία σου αλλά το τέλος σου θα είναι να λάβεις σύμφωνα με τις αμαρτίες που έχεις κάνει+μάλιστα στην αιωνιότητα,(+αυτό είναι κάτι που πίστεψε με δεν σε συμφέρει καθόλου).Μην μπερδεύεις την ανθρώπινες θρησκείες με τον Ιησού Χριστό+τον θεόπνευστο Λόγο του Θεού.Ο Ιησούς ποτέ δεν δίδαξε τις υποκρισίες+τις ψεύτικες τελετές που κάνουν οι παπάδες.Διάβασε ο ίδιος το Ευαγγέλιο+ζήτα από τον Ιησού Χριστό αν είναι αναστημένος όπως είπε να σου αποκαλυφτεί.Μην απορρίψεις κάποιον χωρίς να γνωρίσεις τι ακριβώς δίδαξε, ιδιαίτερα κάποιον που μπορεί να σου δώσει αιώνια ζωή.

 5. avatar Κουλη

  κάτσε να δεις πως μειώνονται τα έσοδα του ΦΠΑ στο 6μηνο

 6. avatar Gool

  Στην πλατεία του Γέρακα τα καφέ είναι σαν να μην άλλαξε τιποτα τα τραπέζια είναι όλα με Σταχτοδοχεία και ας είναι η αστυνομία δίπλα ...προφανώς απο το αστυνομικό τμήμα δεν παει κανένας να τους κάνει ούτε παρατηρήσει .. μπορεί να υπάρχουν Συμφέροντα ποιος ξέρει ...και σας λέω για το καφέ Belliz μπορείτε να το διαπιστώσετε μόνοι σας εάν κανετε μια βόλτα εκεί ......!!!!!!!!

 7. avatar Σωτήρης83

  Ναι... τους πελάτες τους μετρήσατε μέσα; Γιατί σε όσους ζητάω να βγούμε, μου λένε να περάσω από το σπίτι τους, που μπορούμε να καπνίσουμε σαν άνθρωποι και όχι σαν εξόριστοι! Καλά λουκέτα να έχουμε!

 8. avatar Να μη βρει ο παππάς να θάψει

  @gagarin. Αδελφέ, είσαι εκτός τόπου. Υπάρχει ένας νόμος καλώς ή κακώς. Το ότι κάποιος ενημερώνει τις αρχές ότι κάποιος παραβαίνει τον νόμο, δεν είναι ρουφιανιά. Δεν ενημερώνουμε μόνο στα ποινικά κακουργήματα, αλλά κάνουμε την πάπια στα πλημμέλημα ή την παραβατική συμπεριφορά. Ο νόμος είναι για να προστατεύει το σύνολο και εσένα κι εμένα μαζί από τους παραβάτες ή και το ανάποδο, να προστατέψει τους άλλους από σένα και μένα. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται για να υπάρχει αρμονική συμβίωση μεταξύ μας.

 9. avatar SER 30

  ΕΧΩ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑ , ΛΕΣ ? , ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ 8 5 % ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΣΤΑ 8 5 ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΑ 1 0 0 . ΜΑΛΛΟΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΚΑΠΝΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑΤΑ .

 10. avatar ΕΡT

  Επιτέλους γινόμαστε Ευρώπη. Εκ διαμέτρου κοσμογονικό σοκ στους κάφρους που απο Ισλαμαμπάντ που μας είχανε 4,5 χρόνια τώρα θα γίνουν άνθρωποι.

  1. avatar 123456789

   Μάλιστα.... δηλαδή το κάπνισμα μας εμπόδιζε από το να γίνουμε Ευρώπη.
   Έχουμε λύσει όλα τα υπόλοιπα και ήταν το μόνο που απέμενε.
   ok....

   1. avatar @ 123456789

    Και για τα υπόλοιπα τα ίδια λέτε! Είναι η αγωγή από το σπίτι σας που δεν θα σας κάνει ποτέ Ευρωπαίους! Το 80% των Ελλήνων γεννήθηκαν βλάχοι και θα πεθάνουν κάφροι! Ποιά είναι τα υπόλοιπα δηλαδή που είναι σημαντικότερα απο την Υγεία; Ο σεβασμός στο συνάνθρωπο και η καθαριότητα, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τον Ευρωπαίο από τον καράβλαχο Ελληναρά. Είναι ασέβεια να καπνίζεις μπροστά σε μη καπνιστή και είναι και έλλειψη καθαριότητας. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουμε στην δουλειά μας ή στην καφετέρια φρεσκοπλυμένοι, αρωματισμένοι, με καθαρά ρούχα και όταν φεύγουμε να βρωμοσκυλάμε από την τσιγαρίλα. Έλεος πια! Τόσα χρόνια σας ανεχόμασταν και δεν διαμαρτυρόμασταν, με τη λογική ότι δεν κάνατε κάτι παράνομο και δεν είχαμε το δικαίωμα να σας το απαγορεύσουμε. Τώρα που είναι επίσημα παράνομο το κάπνισμα και έχουμε κάθε δικαίωμα να σας απαγορεύσουμε να καπνίζετε μπροστά μας, έχετε πέσει να μας φάτε! Κάποτε άκουσα απο φίλο μου καπνιστή, την εξής ατάκα: "Εμείς οι καπνιστές είμαστε πολύ εγωιστικά όντα"!

 11. avatar Δε καταλαβαινω

  Στην Αγγλία που έμεινα 6 μήνες πριν 20 χρόνια δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα όχι μόνο στα μαγαζιά/ καφέ εστιατόριο κλπ αλλά ακόμα και στο δρόμο έξω!!!! Ο αστυνομικός κοίταζε συνεχώς το πατέρα μου γιατί υποψιαζόταν ότι είδε καπνό. (Φυσικά ο ελληναρας ο πατέρας μου είχε το τσιγάρο κρυμμένο στη χούφτα του)

 12. avatar Γενική απαγόρευση

  Η γενική απαγόρευση του καπνίσματος είναι συνέχεια της γενικής δυσαρέσκειας από την τετράμηνη διακυβέρνηση της ΝΔ.
  Είναι η χαρά του ρουφιάνου και του φλούφλη Κούλη του ξενέρωτου! Υποχρεώνει τα καταστήματα εστίασης σε λουκέτο.
  Αντί να επιλέγουν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες, αν στα μαγαζιά τους απαγορεύεται το κάπνισμα ή επιτρέπεται.
  Ώστε οι πελάτες να ξέρουν εκ των προτέρων πού θα διασκεδάσουν, χωρίς γκρίνιες και παρεξηγήσεις.

  1. avatar God bless

   Τους υπαλλήλους τους ρώτησες; Αυτοί είναι σε χειρότερη θέση απ' όλους γιατί τους κάνετε παθητικούς καπνιστές επί οκταώρου. Εγώ θα έχω την επιλογή να φύγω. Ο υπάλληλος τι θα κάνει; Από τις πολλές θέσεις εργασίας θα διαλέγει;;;; Βγείτε έξω και καπνίστε επιτέλους. Κανένα μαγαζί δεν θα κλείσει από αυτό. Απο κακές παροχές θα κλείσει. ΄Οπως τόσα χρόνια ανεχόμασταν τον καπνό σας, πλέον θα βγαίνετε έξω να καπνίζετε. Απλά τα πράγματα.

  2. avatar Το όνομά μου

   Τσ Τσ Τσ τι είπε ο άντρας ο πολλά βαρύς.......

  3. avatar Κίτρινος

   Ε ναι. Να κόψουμε και τους υγιειονομικους ελέγχους στα φαγητά που σερβίρουν αφού είναι δικαίωμα του να δίνει '' βρωμικα". Εννοείται βέβαια ότι και σε περιπτωση καβγά απαγορεύεται η είσοδος της αστυνομίας αν ο ιδιοκτήτης θέλει να έχει αμερικαν μπαρ. Επιτρέπεται και το τετραπλοπαρκάρισμα μπροστά στο μαγαζί και εννοείται στις ράμπες των αναπήρων αφού ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην θέλει ανάπηρους να περνάνε από μπροστά..ευτυχώς που υπάρχουν Έλληνες σαν και σένα και δεν μετανιωνουμε τόσο πολύ όλοι εμείς που φύγαμε..

 13. avatar Αααααα

  Καιρός ήταν και ποιο σκληρά μέτρα....

 14. avatar 667

  Στις εκκλησίες πότε θα απαγορευθεί το ανθυγιεινό λιβάνισμα _θυμιάτισμα;

 15. avatar Τόνο Μάσας.

  Κάθονται έξω στο κρύο κάποιοι καπνίζουν άλλοι όχι. Μέσα στη καφετέρια ένα ζευγάρι σκυφτό συζητούν χαμηλόφωνα ένοχα.Σε ένα άλλο σκοτεινό σημείο του μαγαζιού ένας μοναχικός ηλικιωμένος. Εξω στα τραπεζάκια ακόμα αντέχουν το κρύο, κάποιοι βρέχονται γιατί το νερό της βροχής περνάει απο την τέντα.
  Έρχονται δύο νεαροί όλοι κάνουν πως κοιτάζουν αλλού.
  Οι θαμώνες τους περνάνε για ασφαλίτες χαφιέδες του καθεστώτος..Ξαφνικά οι φωνές χαμηλώνουν. Οι δυο νεαροί μπαίνουν μέσα στο κατάστημα αδιάφοροι και κάθονται στον πάγκο του μπαρ. Ο ηλικιωμένος σηκώνεται και φεύγει βιαστικά. Οι φωνές έξω δυναμώνουν πάλι.
  Συζητάνε διάφορα. Κάποιοι απο αυτούς καπνίζουν κάποιοι άλλοι όχι.

  1. avatar Και μετά…

   ξύπνησες?

  2. avatar Αννα.Α

   Κάφρε

  3. avatar ΚΚΕ (εσωτερικού) το κόμμα σου Χαφιέ

   τελικά τους κάρφωσες;

 16. avatar Μπράβο στην κυβέρνηση.

  Ας ελπίσουμε ο νόμος αυτός να αποτελέσει επιτυχές έναυσμα εφαρμογής και άλλων νόμων.Εκείνο που δεν ξέρω είναι αν προβλέπεται χώρος μόνο για καπνιστές ειδικά στεγασμένος που δεν θα ενοχλεί τους μη καπνιστές. Γιατί τότε μιλάμε για άνευ λόγου κοινωνικό αυτοματισμό και αποκλεισμούς. Σίγουρα όμως έστω και ατελής νόμος καλύτερος απο μη νόμο.

 17. avatar gkagkarin.blogspot.com

  «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» και του ρουφιανοχαφιεδισμού
  ...Μέχρι τώρα είχαμε ενεργητικούς και παθητικούς καπνιστές. Συμπαθητικούς ή αντιπαθητικούς καπνιστές. Συμπαθητικούς ή αντιπαθητικούς αντικαπνιστές. Αλλά τώρα πρέπει να αρχίσει η εξοικείωσή μας και με την έννοια του… συμπαθητικού νομοταγή καταδότη.

  «Μα – θα μας πουν οι κυβερνώντες – όταν ζητούμε από έναν πολίτη να καλεί τις αρχές επειδή υπέπεσε στην αντίληψή του ένα έγκλημα, ένας φόνος, μια ληστεία, μια εγκατάλειψη σε τροχαίο κοκ είναι ρουφιανιά, είναι χαφιεδισμός;».

  Απαντούμε: Όχι, αυτό δεν είναι ρουφιανιά. Ρουφιανοποίηση και χαφιεδοποίηση της κοινωνίας είναι να οδηγείται να μην μπορεί να ξεχωρίσει τι είναι έγκλημα και τι δεν είναι «έγκλημα». Να διαμορφώνονται πολίτες που δεν θα έχουν ως αντίληψη τι αντικειμενικά είναι έγκλημα, αλλά να γίνονται τσιράκια και βαποράκια του «Μεγάλου Αδελφού» για ό,τι εκείνος βαφτίζει «έγκλημα» και ό,τι εκείνος νομοθετεί σαν «αξιόποινη παραβατικότητα».
  ...Ρουφιανοποίηση και χαφιεδισμός είναι – στη θέση της αγωγής, της ευπρέπειας, της ευγένειας, της φιλικής ατομικής παρατήρησης ή της ηχηρής συλλογικής επιταγής «σβήστο σε παρακαλώ» προς τον μαλάκα που καπνίζει χωρίς να σέβεται τον διπλανό του που ενοχλείται – εσείς να βάζετε το «παρακαλώ περιμένετε» του ρουφιανοτηλέφωνου (που το χρεώνεται κιόλας)…
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/11/blog-post_722.html

  1. avatar Πόσο…gkaou είσαι?

   Δεν βαρέθηκες να γράφεις κάθε μέρα τα ίδια; Ποιόν προσπαθείς να πείσεις, τους άλλους ή... τον εαυτό σου; Όταν πεθαίνουν από παθητικό κάπνισμα χιλιάδες άνθρωποι, αυτοί που ευθύνονται- οι καπνιστές δηλαδή- δεν είναι δολοφόνοι? Ο φόνος δεν είναι έγκλημα; Όσοι δεν μπορείτε να ζείτε σε μια πολιτισμένη κοινωνία πάρτε τα βουνά, να θυμηθείτε και την καταγωγή σας!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει